SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition

Annons:

De mest galna husbilarna brukar presenteras som konceptfordon eller videoanimationer för att ta pulsen på publiken men så är inte fallet för den här tvåvåningshusbilen från Kina.

Från början väckte funktioner som slide-out muntra reaktioner, eller åtminstone förvåning mer än åtrå, även om de första stapplande försök med sådana är lika gamla som husbilarna i sig. 1916 utrustades en T-Ford från 1915 med utdragbara moduler och då hade inte ens ordet husbil sett dagens ljus och de som fanns tillverkades på ägarnas önskan.

Nu finns slide-out som standard ända ner till plåtisar, det finns husvagnar som expanderar sidledsvis och tredubblar sin storlek och stora liners som är för trånga och därför kan slida upp en extra våning. Men en vanlig husbil med en expanderbar övervåning och därtill hiss? Nej, det har inte funnits tidigare och även i de liners som har en extra våning får man finna sig i att gå i trappor.

Det är inte heller något udda fabrikat som vill väcka uppmärksamhet utan en av Kinas mer välkända tillverkare med en tillverkning av 60 000 fritidsfordon per år som har modellen prissatt så intrycket är att den finns att köpa om än inte på den europeiska marknaden. Än, kanske man bör tillägga. För den som känner sig lockad kan det kanske vara intressant att veta att husbilen kostar cirka 350 000 euro om man översätter priset men då ingår även två vanliga slide-out.

Inredningen är dock inte i europeisk stil, minimalistisk är det ord som kineserna använder, men det är nog ändå inte det som ger anledning till kommentarer. Då är tekniken att med en knapptryckning få den 12,4 kvadratmeter stora övervåningen på plats och att det går att få de stora fönsterpartierna mörka genom ytterligare ett knapptryck mer uppseendeväckande. Utöver hissen då förstås. Gillar man inte att sitta inomhus finns möjligheten att sitta på övervåningens utomhusterrass som finns ovanför förarhytten.

Bottenvåningen är även den mäktig, där finns tjugo kvadratmeter till förfogande vilket tillsammans ger drygt 32 kvadratmeter, fullt i klass med en liten lägenhet. Det ger plats för en L-formad sittgrupp så att det blir bekvämt att njuta av underhållningen från den stora skärmen som kan styras med både röst och gester. Naturligtvis finns det även ett kök samt ett badrum.

Så framtiden kanske bär på flervåningshusbilar, vem vet.

Bildcred: SAIC

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


39 + = 43