Rökig helg på Engsholms Slott

Annons:

I februari blir det rökigt värre på Engsholms Slott. En av Sveriges skickligaste kockar inom rökning, Adam Hallberg, som har vunnit VM i Culinary World Cup släpper fram sin passion för rökiga smaker. Eldar, mustig whiskyprovning och gastronomiska matupplevelser varvas med kallbad och en ljuvlig slottsmiljö.

Den 5 februari är det premiär för Engsholms Slott nya satsning. Rökta smaker tar plats på både tallrik och i glas. Bakom rökningen står nya köksmästaren Adam Hallberg som över en lunch med gästerna berättar mer om hur man kan bli en hemmarökare.

– Rökning är Adams stora intresse och han använder gärna ”waste” för att sätta smak på olika råvaror berättar Kerstin Johansson, vd och ägare Engsholms Slott. Att röka mat har man gjort i urminnestider men inte på det sätt som Adam gör genom att exempelvis kall- & varmröka med blommor och växter. Han trollar med rök och blommor och jag är så glad att kunna erbjuda våra gäster en hel helg med tema rökt. För den nyfikna finns det mycket nytt att lära sig dessa dagar!

– Vi inleder helgen med att Adam, vår köksmästare, visar hur han arbetar med rökning. Han delar med sig av handfasta tips för den som vill pröva att röka på egen hand. Det blir såklart rökta smaker på lunchtallriken. Innan middagen har vi bjudit in Bowmore som kommer hålla i en spännande och rökig whiskyprovning. Middagen blir såklart också en meny med rökiga inslag och gastronomi från skog till bord. Sen bäddar man ner sig i våra sköna sängar och avslutar upplevelsen med en slottfrukost morgonen efter. Vi har paketerat ihop ett inspirerande innehåll för den mat och dryckesintresserade. Vi vet att många gärna vill ta med sig lite kunskap hem efter en helg borta. Det får man extra mycket av denna helg avslutar Kerstin Johansson, vd och delägare. 

Adam Hallberg började sin tjänst som köksmästare på Engsholms Slott i november och har redan hunnit få in några rökta rätter på menyn. Med Adam i spetsen blir matupplevelserna änne mer hållbara. I Adams rätter hamnar man smakmässigt i skogen och i det sörmländska landskapet.

– Jag väljer så mycket ekologiska råvaror som möjligt och arbetar med en tanke bakom alla val och i säsong. Det blir intressantare för alla när vi jobbar på det här sättet. Då kanske gästen får smaka både en förrätt rökt på lökskal från köket och en glass gjord på rödbetor berättar Adam Hallberg. Vi kommer dessutom att erbjuda produkter från sörmländska producenter. 2022 blir ett spännande år.

Praktisk info: 5-6 februari 2022

Lunch på lördagen och tips för hemma rökning med Adam Hallberg

Rökig whiskeyprovning med tilltugg tillsammans med Bowmore Whisky

Havsspa, vedeldadbastu och dopp i havet 3-rätters meny, tema ”rökt”, lördag kväll

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 16 = 19