Risk för långa leveranstider på husbilar 2023

Annons:

Inför säsongen 2022 varnade många husbilstillverkare för långa leveranstider på grund av brist på basfordon vilket de nu har löst med ett bredare utbud av dessa, inte minst Ford har blivit en vanlig syn inför säsongen 2023. Trots det leder den allmänna komponentbristen till att produktionen stundtals kan drabbas av störningar.

Nu tillkommer ytterligare en faktor och det är den närmast akuta bristen på energi i framför allt Tyskland där en stor del av produktionen sker. Analysfirman S&P har försökt beräkna effekterna på bilindustrin i sin helhet och prognosen är dyster. De räknar med ett produktionsbortfall på minst en miljon bilar per kvartal med start redan nu och under det kommande året kan bristen bli så stor som upp till 6,8 miljoner. De hänvisar i analysen till komponentbrist från underleverantörerna vilket med dagens leveranser av delar just när de behövs kan komma att orsaka stora störningar.

– Trycket på leverantörskedjan i bilindustrin kommer vara intensivt, säger analytikern Edwin Pope till Automotive News.

Utöver detta är intresset för nya husbilar och husvagnar högre än någonsin. De tre största mässorna slog rekord och det finns all anledning att återigen rekommendera de som ser fram emot ett nytt fritidsfordon till säsongen 2023 att göra sin beställning redan nu.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 50 = 52