Polisen varnar för oärliga bilköp

Annons:

Just nu befinner sig oseriösa biluppköpare i polisregion Nord. Polisen vill därför öka allmänhetens uppmärksamhet i samband med bilaffärer.

Dessa biluppköpare har hittills dykt upp på flera orter i Västerbotten och i Jämtland. De kontaktar privatpersoner och erbjuder sig att köpa upp äldre, ibland avställda, bilar. Sedan flyttar de den köpta bilen en kortare eller längre sträcka och plockar vissa delar från den för att därefter lämna kvar bilvraket.

Det har även förekommit att nyligen införskaffade bilar använts i samband med brottslig aktivitet som till exempel stölder.

Ibland har ägarskiftet på de uppköpta bilarna inte fullbordats, vilket innebär att säljaren då står kvar som ägare.

För en markägare som får en bil dumpad på sin mark är flyttning av bilen förenat med bestämmelser i bland annat förordning (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall eller lag (1982:129) om flyttning av fordon i vissa fall. Det kan dessutom innebära en kostnad.

– Var vaksam om någon kontaktar dig och erbjuder sig att köpa din äldre bil. Om du säljer så är det viktigt att ägarskifte fullföljts innan köparen tar med sig bilen, säger Per Rudberg, brottssamordnare i polisområde Västerbotten.

Polisanmäl och lämna tips till polisen via telefonnummer 114 14.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


23 + = 25