Playa blir nytt fabrikat under Bürstner

Annons:

Det havsnära lockar tillverkarna av husbilar, vi har nyligen sett fabrikaten Beachy och Seaside lanseras och nu är det dags för Playa. Playa C500 tillhör kategorin campingbilar snarare än husbilar och vänder sig till den allt större gruppen med vanlife i blodet. Bürstner, som är moderfabrikatet, bygger nykomlingen på Renault Trafic och lanseras som Urban Camper.

Kategorin är utmärkt för de som börjat kallas stadscampare. För vissa räcker det med en minimal möbelmodul bak och ett uppfällbart tak men Playa C500 erbjuder dock något bättre möjligheter för de som bor i stan, campar på helgutflykter och vill använda samma fordon i vardagen.

Metern kortare än de flesta plåtisar ger den inte en spatiös känsla inuti men den tilltalar med sin smidighet, något som vanlife-kunderna uppskattar mer än något annat när man ska ut på äventyr. Med en längd på 508 centimeter och en bredd på 197 blir stadskörningen smidig och parkeringsplatsernas yta räcker mer än väl till. Fäller man upp pop-up-taket är ståhöjden upp till 247 centimeter vilket är imponerande för fordonskategorin även om Playa mäter höjden på högsta stället i det vinklade taket. Totalvikten hamnar på 3 010 kilo och motorn har 130 hästkrafter.

Inredningen följer temat från övriga syskon inom Erwin Hymer Group. Närmaste släkting är kanske Copa som byggs på Ford Transit Custom men även med nya Laika Kosmo Urban. Men Playa känns lite mer husbil än Copa och har fått lite mer utrustning, i synnerhet när det gäller versionen Limited Edition som är först ut i serien.

Inredningen i en campingbil är inte omfattande utan begränsar sig till en köksmodul som i Playas fall placerats bakom förarplatsen. Här hittar du en tvålågig spis i kombination med diskho och ett toppmatat kylskåp. Detta följs av ett skåp på baksidan och möblerna är ganska kantiga, det finns några öppna hyllor och en extra låda baktill under sängförlängningen. Framstolarna går att vrida och bordet fästs vid kösmodulen och tillsammans med de två bakre sätena blir det en sittgrupp för fyra.

Bänken i bak är 188 centimeter lång och när den bäddas blir sängen 105 centimeter bred på sin bredaste plats och 90 centimeter där den är som smalast.. Sängen i pop-up-taket är något större 121 x 189 och Bürstner framhäver i deras information ergonomiska säten med bra justeringsmöjligheter samt Bürstner-specifika tillbehör som Home-Light®. Playa är utrustad med ett rälssystem som gör det möjligt att ändra den bakre delen av bilen på ett flexibelt sätt så att bilen både kan användas som en campingbil och van. Exempelvis är bänken lätt att sätta i och ta ut även om den måste tas ut genom skjutdörren på sidan. Detta gör det möjligt att få ett ordentligt lastutrymme när så behövs. Andra detaljer värda att nämna är att färskvattentanken rymmer 50 liter vilket är stort i sammanhanget och det finns rikligt med förarassistanssystem.

Bürstner erbjuder nya Playa som en “Limited Edition”-version med många komfort- och designfunktioner som 17-tums lättmetallfälgar, en markis, ett kylt handskfack och en dieselvärmare. Paketet innehåller även mörkläggningsgardiner, ett kompressorkylskåp på 41 liter, Isofix-fästen på två stolar och en back-kamera. Dessutom ingår Bürstner Comfort Pack med multimediasystem och navigering samt en extra USB-laddare och ett 230V-uttag.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


93 − 92 =