Pilote firar 60 med terrängmodell

Annons:

Successivt har Pilote informerat om sin jubileumsmodell Atlas A 603 G, byggd på Ford Transit Trail, som slutligen sannolikt kommer att visas upp på CMT i Stuttgart i vår.

Som ofta är tanken med långsamma och hemlighetsfulla premiärer att få igång en nyfikenhet om nyheten och första gången den nämndes var i juli på den pressträff som då hölls. Med svarta rutor och låsta dörrar stod journalisterna med lång näsa, de kunde ju enbart se att det var något på gång. Sedan visades den på Caravan Salon, likaledes där omgärdad av mycket hemlighetsmakeri och den hade fortfarande täckta rutor så någon insida tilläts publiken inte se. Nu har Pilote skickat ut en datoranimerad pressbild på interiören som inte heller den ger mer än en glimt av denna knappt sex meter långa bil ämnad för camping efter det att vägen tagit slut.

Men man kan nog vara ärlig och säga att planlösningen knappast kommer att vara revolutionerande eftersom sex meter husbil på 3,5 ton inte ger utrymme för något utöver vad man kan förvänta sig i en 265 centimeter hög plåtis för fyra personer. Det man kan se är en traditionell sittgrupp med en tvåsitsig soffa klädd i mörkt grått tyg, en smal köksmodul och mittemot på förarsidan sannolikt ett mindre badrum. Längst bak finns, inte heller förvånande, en tvärplacerad dubbelsäng. Inredningen på bilden domineras av vita väggar och skåpluckor med inslag av ljust trä på köksbänk och bordsskiva. Under sängen i bak finns ett garage som beskrivs som ovanligt rymligt vilket sannolikt betyder att sängen går att höja för att få in exempelvis cyklar.

Basfordonet blir Ford Transits Trail som finns med fyrhjulsdrift alternativt framhjulsdrift med spärrdifferential. Med svart grill och svarta 16-tums aluminiumfälgar som matchar den stålgråa lacken ger den ett tufft intryck som ska matcha de likaledes tuffa terrängegenskaperna som är kända sedan tidigare, Fords trialmodell är ju redan bekant eftersom denna modellserie funnits sedan 2020.

En modell av den här typen ska förstås vara så självförsörjande som möjligt och då tillhör dieselvärmare och solpaneler.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 5 = 5