Pannlampan Terra Scout får hållbarhetspris

Annons:

Scandinavian Outdoor Awards tilldelar Silvas nya pannlampa Terra Scout priset för bästa innovation inom hållbarhet. Silva är annars välkända för kompasser där de presenterade den första vätskefyllda modellen 1933 medan den första pannlampan, Zeiler, kom 1935. Sedan dess har Silva utvecklat produkter för både världsatleter och vardagsäventyrare och nu prisas nya pannlampan Terra Scout inför höstlanseringen 2022.

Utmärkelsen Scandinavian Outdoor Awards har blivit allt viktigare för outdoor-branschen med internationella journalister i juryn som testar produkterna i dess rätta element. Priset har delats ut sedan 2005 till outdoor-företag utifrån kriterier som funktion, innovation, design och hållbarhet. Produkten Terra Scout hyllas för sina innovativa materialval och för en spännande framtidssatsning.

– Silva Terra är vårt löfte men också vårt bidrag till framtiden. Vi implementerar nu Terra som ett övergripande tänk i alla våra produktkategorier och i hela vår värdekedja. Vi har produkter inom hårdvara och elektronik, områden som länge legat efter inom hållbarhet. Vi är stolta över att kunna lansera en pannlampa med innovativa materialval som bidrar till minskade CO2-utsläpp, samtidigt som vi är ödmjuka inför resan vi har framför oss och vi tar det steg för steg, produkt för produkt. Vi har flera spännande lanseringar på gång och fler Terra-produkter kommer att ersätta befintligt sortiment redan till hösten, säger Madelene Jonsson Öhlin, Head of Sales & Marketing på Silva. 

De första Silva Terra-produkterna som lanseras 2022 är pannlampserien Terra Scout och de vattentäta packpåsarna Terra Dry Bags. Det här är produkter som redan funnits i Silvas sortiment en tid men som nu vidareutvecklats med mer hållbara materialval och produktionssätt. 

Terra Scout är tillverkade av återvunnen plast samt Revo-material som produceras av det svenska bolaget Trifilon. Revo-materialet består av återvunna polymerer blandade med växtfibrer från hampa och träcellulosa och har upp till 90% lägre koldioxidutsläpp jämfört med vanlig plast. Revo-materialet har ej färgats i Terra Scout-serien vilket gör att varje pannlampa har ett unikt utseende. 

Terra Scout lanseras i tre modeller och släpps till försäljning hösten 2022 med ett rekommenderat pris från 399 kr.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 8 = 18