Omskriven Cybertruck ska nu även kunna flyta

Annons:

Den sex meter långa och två meter breda bilen avsedd för sex passagerare blev häftigt omskriven och omdebatterad när den först visades upp för ett par år sedan eftersom knappast någon lämnades oberörd. Ful som stryk eller en hip design? Om det ska Rolling Homes inte ha någon åsikt men successivt har produktionsstarten närmat sig.

Enligt Tesla har intresset varit stort och många har beställt den trots att långt ifrån allt om dess specifikationer blivit känt. Det är nog inte ens helt klart än, i synnerhet var det inte det vid premiärvisningen. Men Elon Musk är som han är, allt han företar sig blir omskrivet eftersom det sällan är något som följer trender, istället skapar han dessa. Och jo, går du in på deras hemsida går det alldeles utmärkt att lägga en order även om campingutrustningen tillverkas i ett samarbete med ett annat bolag.

Nu har den blivit omskriven igen, nyligen i Technology, inte för att den ska börja produceras om dryga halvåret utan för att Elon Musk hävdar att den kan flyta. Grunduppgiften kommer förstås via ett inlägg på Twitter, var annars skulle han publicera en sådan nyhet? Jo, jo. Nog vet du något om att Elon Musk först skulle köpa Twitter, sedan inte men nu är det aktuellt igen. Bara det är värt en marknadsföringsstjärna.

Att den ska kunna flyta väcker närmast lika häftiga känslor som premiären i sig. Och diskussionen lät inte vänta på sig efter detta inlägg av Elon Musk.

– Cybertruck will be waterproof enough to serve briefly as a boat, so it can cross rivers, lakes & even seas that aren’t too choppy

Du förstår nog att den tillfälligt ska kunna användas som båt för att kunna korsa floder samt större och mindre sjöar.

Det fick Washington State Department of Natural Resources att ge ett syrligt svar.

– Our derelict vessel crews are begging you to understand that anything that “serves briefly as a boat” should not be used as a boat. (Vårt team för övergivna fartyg ber er att förstå att allt som “kortvarigt tjänar som en båt” inte ska användas som en båt.)

På frågan om vilken hastighet en Cybertruck skulle kunna hålla i vattnet så twittrar Elon Musk att det som mest kan bli fråga om några knop, såvida inte någon utvecklar en eftermarknadsprodukt i form av en propeller som fästs på dragkroken, eller kanske någon lösning för hjulen som ger dem en mer effektiv framdrivning.

För säkerhets skull i dessa tider uppges den självbärande karossen vara konstruerad som ett exoskelett, och att det kallvalsade stålet är skottsäkert.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


6 + = 13