Öländsk krögarpar tar över camping i Nybro

Annons:

Daniel Olsson och Jenny Lindell är ett framgångsrikt krögarpar som gjort sig kända på Öland med Rällapaviljongen och nu satsar de på Joelskogens camping som de döpt om till Nybro camping. De ska även sköta ställplatsen i närheten, vid Svartbäcksmåla. Förutom ett naturskönt läge satsar de på underhållning från en nybyggd scen och så blir det glass i stora lass! Det ska blåsa nytt liv vid den fint belägen campingen vid sjön. Får de bara husbilisterna att uppmärksamma satsningen räknar de med att campingen kommer att bli välbesökt. 

Övertagandet skedde den 1 april efter att de undersökt vad husbilsägare saknar vid svenska ställplatser. De kom fram till att i stort sett alla vill kunna träffas mer, med grill och gemenskap, lite som det är på kontinenten. Konceptet har de prövat på Rällapaviljongen med Rälla camp där de lyckats väl med amerikanska diner.

Redan på Valborg hålls det första scenframträdandet med det lokalt välkända country- och rock n´ roll-bandet Highway 25. Men det blir fler band och totalt har de redan ett tiotal band på gång.

De kommer även att satsa på ett riktigt glassparadis på campingen, något som inte finns i närheten. Det drar igång i maj med glass, våfflor och dryck. Det utlovas att glassen i Glasserian blir större än det du är van vid.

Campingen är belägen vid den vackra Linnéasjön, inbäddad i Joelskogen, nära Nybros stadskärna och närhet till det mesta. Inom gång- och cykelavstånd når man såväl Nybros stadskärna med caféer, restauranger och shopping. Vid Pukebergsområdet och glasrikets bäst bevarande glasbruksmiljö är Pukebergs Glasbruk där man kan uppleva glasblåsning, konst och kultur eller avnjut en lyxig och vällagad lunch. Annars tar man cykeln ner till Svartbäcksmåla naturreservat och upplever områdets vackra natur med olika vandringsleder, motionsspår och mountainbikeleder. Där går det även att grilla medhavd mat vid någon av svartbäcksmålabackens iordninggjorda eldstäder med tillhörande bord.

Bildcred: Trip Advisor

GPS: 56°44’13.9″N 15°55’04.1″E

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 6 = 3