Öland ger ut ny folder för husbilister

Annons:

Står Öland på semesterlistan ska du åka förbi någon camping eller ställplats och förse dig med årets folder ”Husbil på Öland – din guide till en underbar husbilssemester på solens och vindarnas ö” där olika regler för husbilslivet finns samlade. Husbilsfoldern finns även att hämta på Turistbyråerna i Borgholm, Färjestaden och Kalmar och ges ut av Ölands Turismorganisation i ett samarbete med Länsstyrelsen och Ölands båda kommuner. Även Trafikpolisen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har varit till hjälp.

Bildcred: Ölands Turismorganisation

Orsaken är att Ölänningarna i flera år har haft problem med husbilister som inte har koll på parkeringsregler, terrängkörning och latrintömmning och häftet berättar i sammanfattad form om de lagar och regler som gäller. Med det nya häftet hoppas nu turistchefen Johan Göransson på en förändring. I foldern finns även svar på vanliga frågor i en så kallad FAQ.

– Det är högt tryck på husbilar här på Öland. För att kunna ta emot alla på ett bra och hållbart sätt är det viktigt att vi vägleder husbilsresenärerna med all information, som till exempel var man tömmer avfall eller fyller på vatten, men också på vilka ställen det är okej att parkera och övernatta, säger Emilia Tengel, projektledare för inventering och framtagning av foldern.

Bildcred: Ölands Turismorganisation

Öland har 91 naturreservat och stora områden med mycket skör mark vilket innebär att man inte får parkera eller köra var som helst.

– Det kan vara svårt att ha koll på vilka lagar och regler som gäller. För allas trevnad och för att fler ska få möjlighet att njuta och fortsätta uppleva denna ö på ett trivsamt och hållbart sätt har vi valt att samla all information på ett ställe. Foldern ska göra det lätt för husbilsresenären att göra rätt, säger Emilia Tengel och fortsätter: Alla ska känna sig välkomna och det ska vara enkelt att besöka Öland med sin husbil!

Ölands Turismorganisation har även i samverkan med Sparbanksstiftelsen Öland tagit fram en ny Ölandskarta för hela Öland, där även utvalda cykel- och vandringsleder är markerade. Även den finns att hämta på Turistbyråerna, samt på diverse besöksmål och boenden runt om på Öland.

Bildcred: Wikimedia / Amjad Sheikh

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


1 + 3 =