Nya polibilarna börjar levereras

Annons:

De nya teknikstinna polisbilarna har börjat att levereras men det kommer att dröja ytterligare tre månader innan alla de 196 beställda Volvo V90 respektive XC60 finns på respektive polisstationer.

Det är den första leveransen av flera med totalt 2 200 nya fordon som ska rullas ut under åtta år. Värdet uppgår till cirka två miljarder kronor.

En av de funktioner som utmärker de nya bilarna är att kameratekniken som tas i drift successivt under 2022 har 360 graders runtomsikt. Dessutom kan de mäta andra fordons hastigheter medan polisbilen körs och de har automatisk avläsning och kontroll av omgivande bilars registreringsnummer.

– Med den utrustningen blir bilarna utmärkta verktyg i arbetet mot grov organiserad brottslighet, inte bara när det gäller att stävja trafikbrott, säger Anders Hall, utvecklingschef vid Polismyndighetens Nationella operativa avdelning, Noa, på polisens hemsida.

Den nya tekniken gör att polisens förare behöver utbildas både hur den ska och får användas, bland annat om regelverket för kameraanvändning.

Bildcred: Polisen

Dela gärna!

Annons:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Fartkameror är dumma men ska bli smarta – Rolling Homes Webbtidning
  2. Polisen och Gotland avstår elbilar – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


73 − = 69