Nya centrumnära ställplatser i Karlstad

Annons:

I Karlstad byggs en centrumnära ställplats med plats för sex husbilar i anslutning till Mariebergsskogen. Den nya ställplatsen får tillgång till el och byggs i den norra delen av Mariebergsskogens parkering med ett naturskönt läge vid vattnet och en attraktiv närhet till centrum och Mariebergsskogen med dess aktiviteter.

Beslutet att kommunen skulle bygga en ny centrumnära ställplats togs av Teknik- och fastighetsnämnden 2020 . Förra året byggdes en ställplats med plats för sju husbilar på Sävegatan i Sundsta. (59°23’35.9″N 13°30’44.8″E)

– Det här blir ett attraktivt alternativ för besökare som kommer till Karlstad med husbil och vill stanna kvar över natten, säger Charlotte Gustafsson, avdelningschef på avdelningen för offentlig utemiljö.

I samband med ställplatsbygget görs vissa förbättringsarbeten på hela parkeringen. Nya parkeringsrutor ska målas och nya skyltar ska sättas upp, för att underlätta för parkering och möjliggöra för fler sorters fordon att parkera vid Mariebergsskogen. Regleringen ändras från 24-timmarsparkering till 10-timmarsparkering. 

Arbetet med ställplatsen beräknas vara klart under vecka 17.

GPS: 59°22’11.9″N 13°29’13.4″E

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


41 − = 32