Ny Westfalia Meridian till 2024

Annons:

Westfalia lanserar en ny 3,5 tons Meridian med måtten 600/208/300 till 2024, Meridian 600 D Limited. Basfordonet Ford Transit behålls men får nu som tillval ett uppfällbart tak som ger en sängplats med måtten 230 x 120 centimeter avsedd för två personer, tidigare fanns bara en tvärsäng bak. Froli-madrassen i popup-taket består av fjäderplattor och kallskumselement som packats ihop, dessutom finns LED-lampor, USB-uttag, fack för telefonen. Bälgen som lyfts och inte viks har en stor frontöppning, två bärskenor håller popup-taket på plats och det finns ändå möjlighet att montera solceller.

Även köket får en uppgradering även om planlösningen är densamma, men det finns nu ett större Thetford-kylskåp med en volym på 90 liter i fronten av köksenheten. Dessutom ska ett nytt överskåp och lådor i köket ge mer förvaringsutrymme. En garderob på förarsidan är också ny.

I den bakre sängen säkerställer GRP-förlängningar tillräcklig längd för att sova i sidled. Hela bussen inklusive badrummet har golvvärme och den som föredrar att duscha ute kan göra det med en utomhusdusch bak.

Grunden för Meridian är Ford Transit generation 2024 vilken som standard utrustas med motorn på 170 hk. Som tillval finns ett “läderpaket” med kaptensstolar och ett stort 150 Ah litiumbatteri. Det finns även en baksätesbänk som kan värmas upp när bilen står still.

Enligt Westfalia kommer Meridian-modellerna även fortsättningsvis att finnas tillgängliga i en begränsad upplaga.

Bildcred: Westfalia

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


87 − 79 =