Ny Laika Ecovip 645 -2023

Annons:

Italienska Laika presenterade förra året sin kompakta Ecovip-serie med modellerna 540 samt 600 och till 2023 utökas serien med ytterligare en version som kallas 645 och är 636 centimeter lång, 205 bred och 270 hög. De tidigare modellerna har tvärställda sängar men 645 har ingen sådan utan istället en U-formad sittgrupp för upp till sex personer längst bak.

Modellen byggs på Fiat Ducato som standardvis har motorn på 140 hästkrafter.

Versionen följer trenden med planlösningar där umgänget prioriteras före fasta sängar, något som efterfrågats av par som sällan reser fler än två men ändå vill ha möjligheten att ta gäster med sig då och då. Laika blir på så sätt med 645 mer flexibel än vissa konkurrenter eftersom sittgruppen enkelt kan bäddas som två enkelsängar eller en 2 x 2 meter stor dubbelsäng.

Vid soffgruppen/sängarna är det rejält med ljusinsläpp eftersom även bakdörrarna har fönster.

I övrigt är planlösningen traditionell med en framätvänd soffa och de vändbara framstolarna med ett löstagbart bord och direkt till vänster om dörren finns köket. Det gör även att de som reser två inte dagligen behöver bädda om sittgruppen i bak.

Köket har en tvålågig spis och arbetsytan utökas med en uppfällbar skiva. Som standard finns ett 90-liters kylskåp men räcker inte det så kan man som tillval få ett på 138.

Duschen kallas Variobad och har en svängbar vägg så att duschutrymmet blir tillräckligt stort och är jämförbart med lösningen i Ecivip 600. Badrummet är standardvis försett med fönster vilket även möjliggör att duscha utomhus.

Värmen drivs av diesel och för att få bra innerkomfort finns även ett dubbelgolv längst fram respektive bak vilket även skapar extra förvaringsutrymmen. Tak och golv är isolerade med XPS medan väggarna är isolerade med Ecofiber.

Bildcred: Laika

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 72 = 81