Ny helintegrerad Frankia Neo MI 7 -2023

Annons:

Till 2023 kommer Neo MI 7 som är en ny helintegrerad Sprinterbaserad modell under 3,5 ton från Frankia. Den är relativt kort, sju meter, och presenteras i två versioner, GDK samt BD, där GDK har längsbäddar och BD en tvärplacerad dubbelsäng. Måtten på GDK uppges vara 703 / 224 / 290 centimer och för BD 688 / 224 / 290. Tyvärr finns ännu inga officielle bilder så huvudbilden visar den snarlika Titan.

Bildcred Frankia

Modellserien lanserades som delintegrerad för tre år sedan och har rykte om sig att kombinera hög standard med önskemålet att hålla totalvikten inom gränsen för B-behörighet och fick ett gott mottagande. Med den nya helintegrerade versionen ökar dock vikten med hundra kilo och når nu 3 070 kilos tjänstevikt. Versionsförändringen innebär ett helt nytt frontparti som har föga gemensamt med tidigare helintegrerade Frankiamodeller

Bildcred: Frankia

En helintegrerad modell har stora fördelar i planlösningen gentemot en delintegrerad, rymdkänslan ökar på ett markant sätt eftersom allt kan integreras från den större vindrutan till sittgruppens design som därmed får betydligt bättre ljusinsläpp. Även frånvaron av höga skåp och två meters ståhöjd spelar sin roll för rymdkänslan. I duschen är lösningen med en skjutbar vägg för att spara yta.

Några saker sticker ut, bland annat är förardörr är tillval, likaså taksängen. Den nya fronten har slående LED-strålkastare och diskreta sensorer som på ett snyggt sätt harmoniserar med Neos smala bodel.

Två eller fyra personer kan övernatta i nya Neo och den erbjuds med en rad utrustningsalternativ som assistanssystem eller extra komfortabla stolar.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 50 = 56