Ny bro över Vøringsfossen ger turister fantastisk upplevelse

Annons:

Det 182 meter höga vattenfallet har länge varit känt som ett av de mest imponerande i Hardanger men nu ska upplevelsen bli ännu bättre efter det att norska Statens vegvesen byggt en gångbro för 38 miljoner norska kronor över klyftan. Den gör att man får en fantastisk upplevelse av det spektakulära vattenfallet.

Från byggperioden. Bildcred: Wikimedia / Erik den yngre

Norges satsningar på de nationella turistvägarna slår alla rekord och med bron som invigdes i höstas över Vøringsfossen adderas ytterligare en attraktion på listan över besöksvärda platser. Jovisst, vattenfallet som störtar ner i Måbødalen har funnits där ett tag men bron kommer att ge dig ett helt ny upplevelse även om du varit där tidigare.

Norge är ju även i övrigt fullt av fantastisk natur och i min generation tror jag att Trollstigen har en speciell klang men det blir bara fler och fler fantastiska resmål i vårt västra grannland. Atlanterhavsveien är ett annat och modernare exempel men det finns mängder att se, en del har till och med glimten i ögat som det som förmodligen är världens vackrast belägna toalett.

De satsar enorma belopp på att bygga bort färjorna med broar och även tunnlar för att det ska bli så enkelt och upplevelserikt som det bara är möjligt att färdas med bil.

En sak är säker, dina sinnen kommer att vara fullständigt uppslukade när du ser denna fantastiska plats från den nya utsiktspunkten.

Nu är inte Vøringsfossen det största eller högsta norska vattenfallet även om det nog får klassas som Norges mest kända. Som med alla vattenfall varierar mängden vatten som passerar över fallen med årstiderna, mellan juni och september rinner i genomsnitt tolv kubikmeter över det kraftfulla vattenfallet Vøringsfossen varje sekund.

Besökarna uppmanas att vara försiktiga när de besöker området. Det finns flera utsiktsplatser att välja på bara ett stenkast från parkeringsplatsen vid Fossli, samt många utsiktsplatser längs vägen genom Måbødalen men numer får du inte missa den nya gångbron.

Har du tid passar du på att ta en av turistbåtarna som gör dagskryssningen Hardangerfjord Cruise och Vøringsfossen.

GPS: 60°25’36.2″N 7°15’05.4″E

Bildcred huvudbild: Wikimedia / Jeblad

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Preikestolen, där Norge är som bäst – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


5 + 1 =