Nu stängs Orsa Rovdjursparken för gott

Annons:

Det har varit känt sedan i våras men det är ändå många som känner sorg nu när Orsa Rovdjursparken stänger i början av november och ser det som att en epok går i graven. För djuren innebär det att de omplaceras till andra djurparker och planeringen för vart björnar, vargar, tigrar och snöleoparder ska ta vägen är i full gång. Det är en omfattande uppgift och det kommer att ta ett par år innan de 47 djuren har fått nya hem.

I våras valde bland annat Orsa besparingsskog att sälja sina aktier till United Camping, som i sin tur sålde sin majoritetsandel till privatpersoner. På kort tid gick den nya Grönklittsgruppen med Göran Bonner från att driva både bland annat Orsa camping, skidanläggningen i Grönklitt och rovdjursparken till att sälja campingdelen till de nygamla ägarna United Camping. Grönklittgruppen satsar nu på att utveckla turism- och konferensområdena istället.

– Det här är ett pussel mellan många djurparker runt om i Europa. När vi har stängt för besökare så kommer vi kunna fokusera på själva omplaceringsarbetet och träna de djur som behöver tränas på till exempel burträning, säger parkchefen Pernilla Thalin till SVT.

Rovdjursparken har gått med förlust de senaste åren, men vad som ska ske på området är fortfarande oklart.

Vill du ha en chans att uppleva den unika rovdjursparken får du planera in ett besök de närmaste veckorna.

Bildcred: Orsa Rovdjurspark

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


47 + = 57