Nu är Hobbys husbilar 2023 presenterade

Annons:

Nyfikenheten inför Hobbys modellår 2023 stillades inte helt när deras pressinformation släpptes idag utan vi får vänta till Caravan Salon i Düsseldorf i slutet av augusti för att få se premiären på den nya campingbilen Maxia Van. Men det innebär inte att vi blev helt utan detaljer när det gäller husvagnssortimentet.

OPTIMA DE LUXE T65 GE-2023

Ledorden är Skandinavisk design, minimalistisk och hygge. Och så nordisk komfort förstås.

– Hygge-designen kommer också att finnas i Maxia Van, skriver Bernd Löher, VD för Hobby. Den beskriver det nya sättet att campa, där din husbil är lika bekväm och elegant som ditt eget hem.

VW Crafter blir basfordonet för Maxia Van. Bernd Löher menar att samarbetet med Volkswagen ger stora fördelar.

– Våra kunder är redan bekanta med många av funktionerna från personbilarna. De uppskattar dessa, särskilt när det gäller säkerhets- och hjälpsystem.

Mer information än så släpper inte Hobby om sin nya Maxia Van men de utlovar fler detaljer inom kort. Att de ändå inleder pressmeddelandet med den får tillskrivas den starka utveckling som vanlife möter bland kunderna. Mindre husbilar möter väl den yngre kundgruppens önskemål. Samtidigt är det inte så stora färändringar i deras övriga sortiment av husbilar.

VANTANA DE LUXE -2023

De beprövade husbilarna Vantana Ontour Edition på Citroën och Vantana de Luxe på Fiat blir i huvudsak oförändrade, var och en med två olika planlösningar och till 2023 erbjuds de med tre klädsel- och möbeldekorer.

– Båda serierna har många fans och efterfrågan är fortfarande stor, skriver Löher.

Här lyfter Hobby fram höjdpunkter som det extra breda panoramatakfönstret Hobby Top i Vantana de Luxe.

– Många högkvalitativa och användbara utrustningsdetaljer ingår i Hobby redan från början. och här nämner Hobby den fabriksmonterade markisen, navigationssystemet med integrerad backkamera och satellitsystemet inklusive TV.

OPTIMA ONTOUR ALKOV -2023

Förra säsongen kom en uppdatering av inredningen i Optima de Luxe som byggs på Fiat-chassi där inredningen beskrivs som stilren och kombinerad med den då moderniserade exteriördesignen. Här händer det ingenting till 2023.

– Med fem planlösningar erbjuder Optima de Luxe stor flexibilitet för både par och familjer, förklarar Matthias Schätzle, chef för husbilskonstruktion på Hobby. Du kan till exempel välja mellan en fransk säng, enkelsängar eller en praktisk hopfällbar säng.

OPTIMA DE LUXE -2023

Även Hobbys bäst säljande modell Optima Ontour Edition på Citroen förblir oförändrad. Den erbjuds med utrustningspaketet Hobby Complete där bland annat navigationssystem, satellitsystem, markis, plisségardiner ingår. Detta kommer inte att ändras under den kommande säsongen.

OPTIMA ONTOUR ALKOV -2023
Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


52 − = 47