Nu är det tillåtet med tredje skylt

Annons:

Nu är det tillåtet med en tredje registreringsskylt på fordonet om den ordinarie registreringsskylten är skymd. Förändringen som genomförs den 2 februari har tillkommit för att underlätta Polisens trafikövervakning och för uttag av trängselskatt och broavgifter.

En vanlig orsak till att skylten inte syns är de cykelhållare som blivit allt vanligare på husbilar och husvagnar. Det har aldrig varit tillåtet att placera något som gör att skylten blir svåravläst men det finns anledning att tro att polisen blir mindre förlåtande nu med den nya regeln.

– Min bild är att folk är angelägna om att göra rätt. Men att det framstått som orimligt att man ska behöva ta loss registreringsskylten från bilen för att sätta den på cykelhållaren varje gång den ska användas. Genom den här förändringen anpassar man reglerna till verkligheten, säger Christofer Kärrdahl, strateg på Transportstyrelsen.

En tredje registreringsskylt beställs enklast via e-tjänsten “beställa registreringsskylt”. Skylten kostar 62 kronor och kommer till folkbokföringsadressen 2-3 arbetsdagar efter beställning.

Beställ registreringsskylt (e-tjänst)

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


91 − 81 =