NTF begärs i konkurs

Annons:

Det är Dagens Nyheter som skriver att den till stor del skattefinansierade Föreningen NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, begärs i konkurs. Den närmast legendariska föreningen har sedan 1934 arbetat för säkrare trafik med kända kampanjer som den när bilbälteslagen infördes om elefanten i baksätet.

NTF:s styrelseordförande avgick hastigt tidigare i april och beskrev då hur verksamheten ”blivit något helt annat än det som beskrivits för mig”.

Trafikverket, som till stor del finansierar NTF via sina anslag, har stoppat alla utbetalningar och personalen har varslats om uppsägning. Trafikverket reagerade efter att ha fått information från två visselblåsare.

NTF beskrivs trots skattefinansieringen som en oberoende organisation som arbetar med information, utbildning och opinionsbildning för att öka trafiksäkerheten med nollvisionen som övergripande mål. Det består av ett centralt kansli och 23 länsförbund. I nätverket finns också ett 70-tal medlemsorganisationer och över 100 lokala trafiksäkerhetsorganisationer. Organisationen ingår även i Nordiska Trafiksäkerhetsråd.

Bildcred: NTF
Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 1 = 1