Norsk mässa mindre besökt än väntat

Annons:

Besvikelsen är påtaglig efter det att publiksiffrorna offentliggjorts efter den fyra dagar långa Caravanmessen i norska Lillestrøm. Årets besöksantal på 9 112 är drygt femton procent lägre än mässan hade förra året då 10 951 kom för att kolla in de senaste nyheterna.

Den mässa som gjort succé är Caravan Salon som slog rekord med cirka 270 000 besökare men även Elmia, liksom Caravanmessen, fick se lägre besöksantal. I skrivande stund väntar vi på besöksantalet för den igår avslutade italienska mässan i Parma, Salone del Camper, som traditionellt är Europas näst största mässa med en förväntad publik på cirka 100 000.

De som uteblev i Norge var barnfamiljerna, möjligen tyngda av ständiga rapporter om högre bränslepriser, lågkonjunktur, räntehöjningar och inflationsprognoser. I kombination med högre priser på nya fordon. Färre har helt enkelt råd och det kan naturligtvis påverka intresset att titta på det nyaste.

Vissa röster bland utställarna ger sken av att färre kan komma att ställa ut nästa år och i så fall kan det leda till en nedåtgående spiral, finns det färre intressanta nyheter att se kan man misstänka att det blir en mindre intressant mässa att besöka.

Redan nu noteras dock att inte alla fabrikat valde att delta, Pilote och Frankia dessutom väldigt kort tid före dörrarna slogs upp medan Dethleffs och Sunlight meddelade sitt beslut i god tid. Självklart minskar det intresset hos vissa att besöka mässan om dessa fabrikat står i centrum för deras intresse. Att kostnaderna kommer in som en faktor för alla som ställer ut är självklart och det är förstås så att om företagen försöker dra ner på kostnaderna efter en säsong med lägre försäljning, oaktat orsaker, är det sund företagsekonomi. Det går dock ut över intresset för mässan i stort och det är förstås olyckligt eftersom det inte enbart är en mässa, det är en folkfest väl värd att besöka bara av det skälet.

Bildcred: Norges CaravanBransjeforbund

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


76 + = 77