Norrvikens trädgårdar öppnar 14 april

Annons:

Norrvikens trädgårdar öppnar upp årets säsong den 14 april och utlovar ett år fyllt av starka känslor. Våren inleds med ”Passionerade målningar” i Barockträdgården, där gästerna får njuta av konst under bar himmel. Vid samma tidpunkt öppnar den färgstarka utställningen Tulpanmani i Erikshus. Tulpanen, den mytomspunna juvelen, får njuta av all uppmärksamhet i en utställning producerad av Eva Canebro. I samband med premiären den 14 april öppnar även fotoutställningen Ögonblick i Villa Abelin. En utställning som visar ögonblicksbilder där alla har sin alldeles egna berättelse. ”Det är en utställning som uppmanar oss att se varandra, verkligen se varandra. Visst vore denna handling ett sätt att leva mer passionerat genom livet”, säger Nette Johansson utställningsansvarig från The PhotoGallery. 
Under sommar och höst får gästerna njuta av paradrabatter skapade av designer, illustratör och blomsterälskare Hanna Wendelbo. Rabatterna kommer skifta i säsong och visa upp ett spännande flor långt in i oktober. Dahliorna blir årets primadonnor i välstämt blommande sällskap med kombinationer av de ljuvaste sommarblommor. ”Dahlian knockade mig för några år sedan och den kärleken växer sig allt starkare och Norrviken har för evigt och alltid en speciell plats i mitt hjärta, denna sommar blir passionerad”säger Hanna och ler


PASSIONERAT i sommar

Den 17 juni öppnar sommarens stora utställning PASSIONERAT Passione – un omaggio alla vita e al fiore i Erikshus. Idé och produktion av Norrvikens trädgårdsmästare och florister i samarbete med scenograf Rigmor Grönwall.

Här bjuds gästen in att njuta av installation och konstnärlig tolkning då livet, växtligheten och blommornas gudinna Flora hyllas. Fjärilen är din ledsagare och musiken en viktig del av upplevelsen. Här vävs växande sinnlighet samman med ljuva toner – Passionerat njutbart! 

Upptäck trädgården efter säsong

Norrvikens huvudträdgårdsmästare Pierre Nestlog har satt samman en rad intressanta guidningar som kommer löpa genom säsongen. Välj exempelvis mellan I växtjägarens fotspårKöksväxter för gom och ögaBland körsbärsblom och vårlökarFrossa i dahlior eller Magnolior – Parkens drottning i ett hav av vitt. Guidningar som på ett naturligt sätt knyter an till den säsong man är i och bjuder på såväl fördjupad kunskap som trevliga anekdoter.

Passion för musik och en grön framtid

I tillägg till alla utställningar och vackra satsningar i trädgårdarna kommer Norrviken att erbjuda konsert med Peter Jöback, en av Sveriges mest framstående och internationellt erkända artist, bjuda på sin passion för sång och musik i hans turné då han firar 50 år på jorden och 40 år i musikens tjänst. Vidare genomförs BotaniCar 4–6 augusti. BotaniCar är upplevelsen där innovation, teknik vävs ihop med natur, skönhet, spektakulär design och funktionalitet med lustfylldhet. Ett event med fokus på både fordon och trädgård som hyllar drömmen om frihet och en grön framtid.

Kalendarium
Årets utställningar på Norrvikens trädgårdar 2022

April

I parken med trädgårdar:

”Passionerade målningar” i Barocken – Galleri under bar himmel 

Våriris – i Bigården under april 

Vårpassion – en stilla promenad i vitsippehav utmed Abelins slinga

Stilla platser 

Tulpanmani – en färgstark vårutställning i Erikshus
Utställningsproducent Eva Canebro

Utställningsperiod: 14 april – 29 maj 

Tulpanen denna mytomspunna och färgstarka historiska juvel som man i

århundraden har varit beredd att mörda för. En älskad blomma som för

många av oss symboliserar vår. Tulpanens överdåd av färger och 

former med magiska dofter fortsätter alltjämt att förtrolla oss. 

Ögonblick – en passionerad fotoutställning i samarbete med THE PHOTOGALLERY i Villa Abelin
Utställningsperiod: 14 april – 2 oktober

Fotografer fångar ögonblicken. Tänk om vi alla försökte att se våra älskade på nytt,

att vi fick bli påminda och fick tid att se varandra, verkligen se varandra. 

Maj

”Världen i en trädgård”– en utställning om Norrvikens grundare Rudolf Abelin, tiden och människorna runt honom i de fyra glaspaviljongerna i Köksträdgården
Utställningsproducent Eva Canebro

Utställningsperiod: 13 maj – 30 oktober

Juni-oktober

Norrvikens paradrabatter 2022 – med Hanna Wendelbo 
I samarbete med Norrvikens trädgårdsmästare och florister har designer Hanna Wendelbo fått uppdraget att designa parkens paradrabatter. Följ blomsterflorets skiftningar under sommarmånaderna och långt in på hösten. Dahliorna blir årets primadonnor i välstämt blommande sällskap med kombinationer av de ljuvaste sommarblommor. 

PASSIONERAT Passione – un omaggio alla vita e al fiore i Erikshus
Utställningsproduktion: Norrvikens trädgårdsmästare och florister i samarbete med scenograf Rigmor Grönwall

Utställningsperiod 17 juni –2 oktober

Sommarens stora utställning tar plats i Erikshus. I parkens gröna växthus hyllas livet, växtligheten och blommornas gudinna Flora. Låt dig inspireras och informeras i denna fantastiska utställning och produktion där Norrviken visar prov på vad deras egna trädgårdsmästare och florister tillsammans med scenograf Rigmor Grönwall kan nå för kreativa och inspirerande höjder. 

BotaniCar
Utställningsperiod: 4-6 augusti
BotaniCar är upplevelsen där innovation, teknik vävs ihop med natur, skönhet, spektakulär design och funktionalitet med lustfylldhet. Ett event med fokus på både fordon och trädgård som hyllar drömmen om frihet och en grön framtid.

Säsongsöppning: 14 – 18 april kl. 10 – 17
April: lördag & söndag kl. 10 -17
Maj – augusti: dagligen kl. 10 – 17
September – oktober: onsdag – söndag kl. 10 – 17

Bildcred: Norrvikens Trädgårdar

GPS: 56°26’45.7″N 12°47’52.8″E

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


2 + 4 =