Niesmann+Bischoff Flair uppdateras 2023

Annons:

Niesmann+Bischoff gör sin lyxliner Flair 2023 till en ännu lyxigare modell med en helt ny inredning. Trots detta behåller de i huvudsak sin exteriöra design med undantag av strålkastararrangemanget. Det finns två versioner att välja på, 887 respektive 927 centimeter, och som basfordon används Iveco Daily 70 C18. Säkerhetssystemen är omfattande för att denna större bil ändå ska vara lika lättkörd som en mindre husbil.

Inredningens tema blir luftighet med öppen sikt genom hela bilen vilket uppnås med flera smarta detaljlösningar som skjut- och vridbara bordsben och en bordsskiva som går att vika. Det låter inte lika märkvärdigt när det ska förklaras i ord som det som bilderna förmedlar trots att vi pratar om en storleksklass av husbilar där ytan inte är lika ransonerad som i de minsta.

Hela siktlinjen präglas av dubbelgolvets breda mittgång och avsaknaden av högskåp hela vägen till kylskåpet och den snygga väggmaterialet ger ett speciellt intryck som få husbilar, liners inkluderade, matchar. Sittgruppens motstående soffor blir på ett enkelt sätt till en bädd med hjälp av den sänkbara takbädden om inte den bakre dubbelbädden räcker till och det finns förvaringsfack i golvet. Det hela ger ett mycket genomtänkt intryck.

Nu pratar vi om en lyxig liner där individuella önskemål kan tillgodoses och inte minst designen av köket är upp till köparen. På skåpytorna ser man äkta träfanér vilket ger ett mycket elegant intryck och de mjuka väggmaterialen dämpar ljud och ser ombonat ut. Skjutdörrarna i rökfärgat glas mellan kök och badrum och mellan badrum och sovrum accentuerar den lyxiga känslan.

Mellan köket och sittgruppen döljs en 32-tums TV i ett fack och på så sätt behövs ingen vägg att hänga upp den på.

Det hela följs upp med ett lyxigt badrum där regnduschen sticker ut men även här bör materialvalen poängteras. Det betongliknande väggmaterialet paras med ett handfat i det patenterade materialet Cristalmood från det italienska företaget Antoniolupi. Dusch och toalett är förstås separerade.

Köket på förarsidan är rakt mot väggen, rektangulärt och säkerställer den fria siktlinjen. Överskåpen liksom lådfronterna kan fås med fronter i vitt, även om köparen väljer träfanér på vardagsrumsmöblerna. Köksbänken finns i mineralmaterial med robust stenutseende och nedsänkt diskho och kylskåpet är integrerat i väggskåpet, granne till en garderob. Vill du ha det annorlunda lösningar för kylskåp, kanske en ugn eller en diskmaskin är det förstås möjligt. Som tillval finns även en elektriskt utdragbar fläkt bakom spisen som har två gashällar och en induktionshäll.

Som standard sitter det ett 100 Ah litiumbatteri men vill man klara sig längre tider utan extern ström kan det utökas till 600 Ah och kombinerar man det med inverter och solpaneler blir man närmast självförsörjande på el. Med färskvattentanken på 340 liter blir det möjligt att fricampa lite längre stunder.

Bildcred: Niesmann+Bischoff

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


59 − = 52