Netflix ändrar villkor för delning

Annons:

Många som campar har Netflix-abonnemang men 2023 ändrar de villkoren för de om delar sitt konto med personer utanför det egna hushållet. För dessa tillkommer an avgift men samtidigt släpps en billigare prenumeration med reklamavbrott. Netflix släpper samtidigt ett verktyg för att föra över en profil till ett nytt konto för den som inte vill fortsätta att dela konto men behålla visningshistorik och personliga listor.

Därutöver kommer Netflix att lansera en ny, billigare abonnemangsform med reklamavbrott som lanseras i tolv länder under november. Netflix lovar som högst fem minuter reklam per timme video och de kommer att använda sig av en annonsmotor från Microsoft. Användare som väljer reklamsubventionerat konto kommer inte att kunna ladda ner material för att se det offline.

Ändringarna kommer som ett svar på att användarna i allt större utsträckning börjat dela konton vilket streamingbolagen ser som ett ekonomiskt hot. Detta framgår av bolagets senaste kvartalsrapport rapporterar Engadget. 

Inget är ännu sagt om priset för att lägga till en extra användare men på testmarknaderna har det kostat ungefär en fjärdedel av priset på ett basabonnemang.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


6 + = 16