Morelos stora alkov återkommer

Annons:

Många som tänker på en alkovhusbil förknippar modelltypen med mindre och enklare modeller. Det är långt ifrån vad Morelo har skapat med Palace 94 L som nu återkommer i alkovutförande till 2022 och som namnet antyder är det här, som brukligt för Morelo, en riktigt lyxig husbil i XXL-format. Det är inte att förvånas över att modellserien som finns med fem olika planlösningar, du ser samtliga längst ner, väcker extra uppmärksamhet eftersom alkover var mer populära förut och att trenden mot mindre husbilar för vanlife är så stark. Dessutom väcker alltid de husbilar som erbjuder extra lyx och flärd intresse även bland de som inte avser att köpa en då Morelos billigaste modell med standardutrustning ligger i prisnivån 2,5 miljoner. Vill man ha en större och lyxigare husbil får man nog räkna med det.

Modellen byggs för första gången på Iveco Daily 70 C 18 som har en treliters fyrcylindrig diesel med 180 hästkrafter och ett vridmoment på 430 Nm.

Med en totalvikt på 7,5 ton och en längd på 959 centimeter är vi i den lyxigare klassen. Trots påkostade och inte alltid de lättaste materialen är lastvikten 1 705 kilo för 94L, åtminstone om man inte extrautrustar den alltför mycket. Höjden är 350 centimeter och bredden 240 vilket ger plats för sex personer både som sovande och bältade sittplatser.

Med fem planlösningar, två med cykel och tre med skotergarage, kan den väljas så att den passar många önskemål. Utöver alkovsängen med en högkvalitativ flerzonsmadrass, har tre av planlösningarna en rymlig dubbelsäng längst bak medan två istället har en bäddbar sittgrupp där. Alkovbädden har måtten 210 X 160 centimeter och för längsbäddarna i bak är måtten 200 x 106 / 111 för 94L.

Karosslösningarna är påkostade där det kan nämnas att det rymliga dubbelgolvet med värme har en höjd på 420 mm vilket ger gott om plats för de stora färsk- och avloppsvattentankarna samt förvaringsutrymmen. Sammantaget gör karosslösningar som 38 millimeters RTM-isolering och GFK-tak i extra tålig version i kombination med värmaren med 5 500 watt och golvvärmen modellserien till en bra året-runt-husbil.

Badrummet har en keramisk toalett med en stor fast tank, ett rymligt handfat med ett sömlöst gjutet tvättställ och ett spegelskåp men det speciella är att den separata duschen har dörrar i äkta glas och det finns även plats för en garderob med belysning.

Det välutrustade köket har en mikrovågsugn med bak- och grillfunktion och kylskåpet rymmer 177 liter. I övrigt finns en trelågig spis och förstås skåpdörrar och lådor med mjukstängning.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 2 = 1