Mat smakar bäst i naturen

Annons:

En gammal sanning är att mat alltid smakar godare ute och i Outnorths enkät om matlagning i naturen uppger nästan nio av tio att de lagar mat ute i naturen minst någon gång per år. Hela 78 procent gör det flera gånger om året. 

Nästan nio av tio, 85 procent, vill laga mat i naturen oftare än vad de gör idag men upplever att det finns olika hinder för det. Det största hindret är att tiden inte räcker till, vilket hela 78 procent uppger. Utöver tiden uppger en knapp tredjedel, 29 procent, att de saknar bra recept som är anpassade för tillagning ute och som samtidigt känns lockande. 

Kopplat till recepten finns det framför allt en faktor som de flesta är överens om är viktig när det kommer till vad som gör matlagningen lyckad. Hela 71 procent anger nämligen att matlagningen ska vara enkel. Eller som en respondent uttryckte det: ”Att få tummen ur och bara göra det. Lätta recept och en spark i baken.” På andra plats, med 53 procent, kommer att naturupplevelsen och platsen ska vara perfekt. 

För vissa är matlagningen i naturen en chans till egentid och att få tid med sina tankar. Men en klart större andel tycker att gott sällskap är viktigast. Knappt hälften, 48 procent, tycker att gott sällskap är viktigt medan 13 procent trivs bäst om de får vara själva framför stormköket. 

För många är det måltiden ute i naturen i sig som är det enda som är viktigt. Sällskap, recept och plats kan variera, oavsett smakar maten bäst ute. En respondent uttryckte det så här: ”Att det överhuvudtaget blir av är det viktigaste. Vad som tillagas och hur är av mindre betydelse.”

Sist men inte minst närmar sig semestern och hela 90 procent uppger att de kommer laga mat ute i naturen då. Matlagningen i naturen har med andra ord en stark ställning och är något som är mer regel än undantag. 

259 personer var med och tyckte till i enkäten.

Bildcred: Outnorth

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


29 + = 38