Mat i sommartid, årets kokbok enligt Gourmand Awards

Annons:


Kocken Mathias Dahlgren har med kokboken Mat i sommartid vunnit utmärkelsen Årets kokbok i Sverige som delas ut av Gourmand Awards. Boken är utgiven av Bonnier Fakta och kan även vara ett bra julklappstips för alla som campar med husbil och husvagn. Mathias Dahlgren är en av Sveriges mest kända kockar internationellt och författare till flera hyllade kokböcker genom åren.

Den kokbok som nu vunnit den svenska finalen har fullt fokus på den ljusa tiden av året med grillmiddagar, semesterfrukost, drinkar med tilltugg och fester under ljumma sommarkvällar. Men boken spänner över en längre tid än bara sommaren, från dagen efter Valborg när brasan slocknat och knopparna brister på björken, till när kvällarna börjar mörkna igen.

Gourmand Awards är världens största kokbokstävling som i år har deltagare från 230 länder och regioner. Den kompletta listan över finalister från alla länder finns på www.cookbookfair.com.

– Mat i sommartid är en klassisk kokbok med utmärkta recept, och bilder i världsklass av fotografen Lennart Weibull. Tack vare Mathias Dahlgrens personliga anslag speglar boken kärleken till den svenska sommaren, livet och maten, säger Edouard Cointreau som är tävlingens grundare och ordförande i Gourmand Awards internationella jury.

Hur boken kommer att placera sig i den internationella konkurrensen kommer inte att avgöras förrän under Umeå Food Symposium 25-29 maj 2023.

Boken på 224 sidor gavs ut 2022-04-26, har ISBN 9789178873562 och finns exempelvis på Adlibris där den kostar 261 kronor.

Bildcred: PM Förlaget Pelle Agorelius AB / Linn Heed

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


59 − 55 =