Män har bättre självförtroende i vintertrafiken

Annons:

Att köra bil på hala vägar med snö och slask kan få många förare nervösa. Men hur står det egentligen till med svenskarnas självförtroende vid körning på vinterväglag? Det har Goodyear kikat närmare på i sin nya undersökning och det visar sig att självförtroendet hos män är betydligt högre än hos kvinnor. 

I Goodyears nya undersökning fick 1000 svenskar frågan hur de upplever att de kör när vinterväglag råder. Medan 64 procent av männen anser sig köra väldigt bra även på vinterväglag är samma siffra för kvinnor endast 48 procent. Samtidigt så är tre gånger så många kvinnor kontra män som anser att de inte kör bra på vinterväg. 

– Vintern i Sverige kan vara tuff att köra under även för den mest erfarna föraren. Underlaget kan vara väldigt oförutsägbart både för kortare resor såväl som längre. Så även om männen känner sig självsäkra så kan det vara värt att fräscha upp vinterkörningen genom att ha några extra saker i åtanke. Inte bara för sin egen skull utan även för medtrafikanter, säger Ernestas Čejauskas, Nordisk produktspecialist.

Så här ser siffrorna ut

Tror du att du kommer köra mer eller mindre bil efter pandemin jämfört med innan?

Total
Det kommer inte vara någon skillnad63%
Kör mer (NET)22%
Jag kommer köra något mer16%
Kör mindre (NET)9%
Jag kommer köra något mindre7%
Vet ej7%
Jag kommer köra mycket mer5%
Jag kommer köra mycket mindre2%

Hur bra på en skala 1-5 anser du dig vara på att köra när vinterväglag råder? 

TotalKvinnorMän
1. Mycket dålig1%1%1%
2. 5%8%3%
3.37%43%33%
4.38%36%40%
5. Mycket bra 18%12%24%
Bottombox [1-2]6%9%3%
Topbox [4-5]57%48%64%

Om undersökningen 
Undersökningen är statistisk säkerställd och utförd av undersökningsföretaget YouGov i augusti 2021. Undersökningen har ett riksrepresentativt urval på 1015 respondenter.

Bildcred: Good Year

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 1 = 4