Luftangrepp i Blekinge enligt VMA

Annons:

Igår fick bilisterna i Blekinge ett meddelande om att det pågick ett luftangrepp, ”Viktigt trafikmeddelande. Blekinge län. Luftangrepp, fara”, något som Aftonbladet rapporterat om och följt upp. Något sådant angrepp ägde dock inte rum och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, sade till tidningen att de inte ens kände till det felaktiga meddelandet.

Trafikverket visste dock om det och hänvisade till att det inte var ett VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten, utan om ett annat system som kallas TMC, trafikmeddelandeservicen, men ingen av de två myndigheterna gick ut med information om att meddelandet var felaktigt.

Nu utreds vad det är som blivit fel, om det är en hacker-attack eller något mänskligt fel. Aftonbladet skriver att de talat med Katarina Wolffram som säger att det inte varit något luftangrepp i Blekinge och att om ett TMC går ut ska man slå på sin P4-station.

– Vi tittar på vad som har hänt med stor intensitet. Det är flera som är inkopplade och arbetar för fullt för att ta reda på orsaken till felmeddelandet. Hon säger att Trafikverket hoppas snart kunna reda ut vad det var som hände och hur meddelandet kunde gå ut. Även om det ”bara” gick ut i Blekinge är det illa nog. Det ska absolut inte hända och det är hemskt att det hänt och vi kan bara beklaga.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


65 − 60 =