Lofsdalen ska bli en starkare upplevelsedestination

Annons:

Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening har i projekt Vision Lofsdalen fått ytterligare finansiering för att fortsätta utveckla Lofsdalens styrkeområde, upplevelser. 8,3 miljoner kronor ska investeras i en spektakulär signaturled för cykling samt en mötesplats för alla, oavsett funktionsförmåga. Mötesplatsen ska skapas i Lofsdalen Fjällpark MTB, navet i Lofsdalens nya cykelområde. 

– Vi är jätteglada över att vårt arbete i projekt Vision Lofsdalen har uppmärksammats. Att vi har fått fortsatt förtroende till att skapa ännu bättre upplevelser betyder väldigt mycket för Lofsdalens näringsliv och vi ser fram emot att fler besökare ska kunna ta del av våra fjällupplevelser och spektakulära fjällcykling, säger Helena Fjellgren, projektledare Vision Lofsdalen.

Projekt Vision Lofsdalen är ett utvecklingsprojekt som ska öka antalet besökare året runt genom en investering i multileder och en satsning på entreprenörskap. Den här ytterligare finansieringen är en förstärkning av projekt Vision Lofsdalen där en spektakulär signaturled för cyklister ska skapas. Målet är att leden ska bli ett landmärke i regionen som många vill besöka och för andra destinationer att inspireras av. Förstärkningen gör det även möjligt att investera i en mötesplats tillgänglig för alla vid målet på den prisade Panoramaleden

-Vi märker att vi har fått en ny typ av besökare till Lofsdalen som verkligen uppskattar när det är enkelt att vistas i fjällen. Genom att investera ytterligare i ett område tillgängligt för alla kommer vi skapa både nya vandrare och cyklister samt att vi gör det möjligt för familjer, oavsett ålder eller funktionsförmåga, att uppleva fjällen tillsammans, säger Lotta Anestedt, VD Destination Lofsdalen.

Projektets förstärkning omfattar 8,3 miljoner kronor och finansieras av Tillväxtverket genom ERUF (Europeiska regionala utvecklingsfonden), Region Jämtland Härjedalen och flera företagare i Lofsdalen. Förstärkningen innebär att projekt Vision Lofsdalen förlängs med ytterligare ett år där investeringarna påbörjas redan i sommar och projektet är slut i oktober 2023. 

Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening är en företagarförening i Lofsdalen som driver projekt för utveckla Lofsdalen som en hållbar destination.

Bildcred: Lofsdalen PM

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 34 = 35