LMC Innovan 590 på Ford Transit

Annons:

När CMT 2022 inte blev av kommer informationen om de nyheter som skulle presenterats där ut på andra vägar. En av dessa nyheter är att LMC lanserar Innovan 590 på Ford Transit efter det att Hymer tidigare under hösten sagt att de kommer att tillverka husbilar på fler basfordon än de hittillsvarande Fiat och Mercedes.

Det är ingen hemlighet att Fiat haft leveranssvårigheterna med Ducato vilket förstås ökar bodelstillverkarnas motivation för fler leverantörer av basfordon och det är där den 596 centimeter långa, 206 breda och 279 höga plåtisen med högt tak kommer in i bilden. Att det kommer att vara annorlunda att bygga plåtisar på Ford Transit är givet eftersom utrymmet för inredning är mer begränsat då Transitens långa nos vid samma tottallängd ger ett kortare boutrymme men även bredden begränsas av den smalare karossen.

Detta till en annorlunda planlösning på framför allt två områden. Till skillnad från Fiat-modellen är den uppdelad i tre segment som smalnar av framåt.  Sittgruppen, särskilt då baksätet som i Innovan 590 har plats för två barnstolar och 45 cm av passagen mellan kök och sittgrupp måste vara fri har LMC skapat en helt ny lösning. Det bredare kylskåpet som finns i entrén till Innovan 600 flyttas i 590 till bakåt och återfinns framför sängen för att skapa mer utrymme framtill.

​​​​Den andra punkten är sängen som är placerad på tvären och har måtten 190 x 148 centimeter. Även om bredden från plåt till plåt har utnyttjats fullt ut är det nio centimeter mindre än på Fiat Innovan. Å andra sidan finns det två andra lösningar som har varit efterfrågade för Innovan som byggs på Fiat-modellen, ett uppfällbart tak med en dubbelsäng och ett panoramatakfönster i fronten ovanför förarhytten.

Det finns dock en annan punkt där Transit är tilltalande för långa människor och det är att ståhöjden är 208 centimeter. Det ger även bättre utrymme för större överskåp samt en hylla längst bak över sängen. Möbeldesignen bygger i övrigt på nuvarande Innovan 600.

Köket är utrustat med en tvålågig spis, färskvattentanken rymmer 100 liter och gråvattentanken 90. Värmen sköts av en Truma Combi 4.

Totalvikten uppges till 3 500 kilo och lastvikten till 538 räknat i standardutförande, helt tom uppges vikten till 2 756 kilo.

Om du värdesätter den överlägsna fjädringskomforten hos Transit är nya Innovan 590 värd att överväga.

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Etrusco CV 600 DF på Ford Transit – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 9 = 10