Linköping får ny guidad båttur

Annons:

Den 21 maj går premiärturen för Skeppa Rederis satsning på en ny båtlinje mellan Linköping city och Bergs slussar. Samma dag blir det även premiär för en helt ny upplevelse i Linköping, en guidad båttur i Kinda kanal mellan Nykvarns och Tannefors slussar.

Den nya turen på Kinda kanal med träbåten Stockholm inkluderar guidning och beräknas ta ungefär en timme. 

– Vi ser en potential att erbjuda kortare turer med spännande innehåll för såväl turister som Linköpingsbor som vill uppleva staden på ett lite annorlunda sätt. Dessutom blir turerna perfekta att kombinera med alla andra upplevelser som erbjuds av aktörer i anslutning till Kinda kanal och Linköping city, säger Dan Hedegren, VD på Skeppa Rederi. 

Passagerarbåten Stockholm har 60 sittplatser ombord och är tillgänglighetsanpassad och man kan köpa fika ombord eller ta med sig egen matsäck. En guidad tur kostar 180 kronor, barn 6-15 år reser för halva priset och barn 0-5 år reser gratis. Bokning sker via; skeppa.se.

– Nu är bokningen öppen och alla sommarens resor går att köpa på vår hemsida skeppa.se, säger Dan Hedegren, VD på Skeppa Rederi. 

Turen kommer att erbjudas lördagar fram till midsommar för att under sommaren växla upp till två gånger om dagen fram till mitten av augusti. Den sista halvan av augusti kommer turen också att erbjudas, men då med en daglig kryssning på Kinda kanal.

Preliminär tidtabell enligt följande;

Linköping Citytur (Vid Stångs Magasin)
Avg – Ank
13.00 – 14.00
18.00 – 19.00

Linköping City (Vid Stångs Magasin) – Bergs Slussar (Nedre vid Roxen)
Avg – Ank
10.00 – 11.15
15.00 – 16.15

Bergs Slussar (Nedre vid Roxen) – Linköping (Vid Stångs Magasin)
Avg – Ank
11.30 – 12.45
16.30 – 17.45

Bildcred: Visit Linköping

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 2 = 4