Leksands medeltidsmarknad i full gång

Annons:

Medeltidsmarknader bjuder på spektakel, spänning och dagens besökare får se en totalt främmande värld. Här samlas tornerspel med gycklare och har du inte varit på något liknande evenemang tidigare har du helgen på dig om du är i närheten av Leksand. Smaka på maten och köp spännande saker du inte hittar i affärerna längre. Här är några bilder som kan locka dig och hinner du inte till det här evenemanget finns ju alltid det på Gotland som är ännu större!

Tornerspelen brukar betraktas som evenemangens höjdpunkt. Ryttarna är skickliga och tävlar både mot varandra och fasta mål.

Här är det seger som räknas, förr var det frågan om liv eller död.

Den som är det minsta intresserad av sport kommer att bli imponerad.

Givetvis handlar det om mer än tornerspelen, hela miljön är spektakulär med folk i tidsenlig klädsel och dofterna från maten.

Passa på att besöka Leksands medeltidsmarknad om du har chans! Den pågår till den 29 maj.

Så här skriver de själva på sin hemsida:

Ett besök på Leksands Medeltidsmarknad blir en oförglömlig upplevelse. Här är det allmänt stökigt och bökigt och räkna med att stöta på alltifrån riddare och musiker till gycklare och annat löst folk. Du hittar fantastiska ting från både när och fjärran och i hantverksbyn kan du få uppleva hur det var att leva på medeltiden. Och du… missa för allt i världen inte att besöka mattorget, det finns något för både stora och små människor.

Här hittar du deras hemsida.

Bildcred: Leksands medeltidsmarknad

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


15 − 6 =