Lätt och kompakt tubkikare ATC/STC

Annons:

Är du naturälskare och fricampar för att njuta av exempelvis fågellivet eller andra djur finns nu en extra lätt tubkikare som passar utmärkt för campare där varje gram räknas men varje detalj måste upptäckas. Den nya tubkikaren heter ATC/STC och kommer att finnas tillgänglig i tre olika versioner från 3 oktober 2022.

– Med den nya tubkikaren ATC/STC når vi ut till alla vars passion för naturen tar dem till tuff terräng eller avlägsna områden. Det som är viktigt för den här målgruppen är en liten storlek och låg vikt utan att kompromissa med optiken, förklarar Fredrik Jonsson som är Nordenchef på Swarovski optik.

Med en längd på 258 mm (ATC) / 285 mm (STC) är tubkikaren mindre än ett A4-papper. Dess låga vikt på mindre än ett kilo (ATC 970 g och STC 980 g) gör den till en perfekt följeslagare menar Fredrik Jonsson.

– För att optisk perfektion ska rymmas i en så pass liten produkt krävdes stora ansträngningar från våra ingenjörer och designers. De var tvungna att tänja på fysikens gränser för ATC/STC.

ATC/STC-tubkikaren imponerar dock med mer än sin optik av Swarovision-kvalitet. Dess praktiska användarvänlighet är en annan tydlig fördel. Via ett medföljande avtagbart plastskal på undersidan går det att placera tubkikaren stabilt på en yta även utan stativ och det gör också att fokuserings- och zoomhjulet alltid kan vridas utan problem även för handhållet bruk. Det följer även med en bärrem till tubkikaren.

Tubkikaren kan även anslutas till en smartphone med mobiladaptern (VPA). Detta gör det möjligt att ta knivskarpa bilder i naturen även på lite längre avstånd. 

ATC/STC-tubkikaren (17-40×56) finns i tre versioner: med vinklad tub (ATC) i antingen grönt eller Burnt Orange eller med rak tub (STC) i grönt. ATC/STC-tubkikaren tillverkas som en enda enhet och kan inte separeras till okular- och objektivmoduler. En utförlig beskrivning av de nya ATC/STC-tubkikarna samt all teknisk information finns på https://swarovs.ki/YX9D

Rekommenderat pris inklusive moms: 22 200 SEK

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


2 + 3 =