La Strada Regent på Sprinter 2023

Annons:

La Strada fortsätter att utöka sitt sortiment på Mercedes och till 2023 kommer även Regent på Sprinter. Till nya Regent EB väljer de som standard motorversionen på 170 hästkrafter men som tillval kan man få motorn med 190 hästkrafter samt fyrhjulsdrift. Totalvikten är 3,5 ton och lastvikten 370.

Sprinter har gjort sig ett namn när det gäller bra assistanssystem och bra komfort. Planlösningen med dubbla enkelsängar är den mest valda på marknaden vilket möjliggör ett bra bakre förvaringsutrymme som kan anpassas efter individuella behov och hygglig rymdkänsla i bilen. La Strada har dessutom gjort sig kända för hög möbelkvalitet och smarta detaljlösningar.

Längden på Regent EB är 697 centimeter, bredden 204 och höjden 283 (4WD 292) vilket är längre än Regent S och det gör att man både har plats för att göra en av sängarna 205 centimeter lång även om den är kraftigt snedskuren i fotänden, den andra är 185 och båda är 85 breda, samt ett större badrum och fler skåp. Sovkomforten ökar ytterligare med plattfjädrar och kallskumsmadrasser och föredrar du att sova i en dubbelsäng går de att koppla ihop. Under sängarna finns det förvaringsutrymmen och det finns även en garderob stor nog för att hänga blusar och skjortor.

Den bakre delen av förvaringen under sängarna hänger ihop med förvaringsutrymmet i bak och går att nå från båda hållen. Det går även att fälla upp sängarna och då får man ett utrymme som utnyttjar hela bilens höjd vilket gör att man till och med får plats med två cyklar och då finns det även nog med plats för två 11 kilos gasflaskor.

Längre fram på förarsidan i Regent EB finns det variabla badrummet med toalett, tvättställ och för att duscha fäller man tvättstället åt sidan, drar ut ett draperi och öppnar en vikbar dörr vilket skapar en rimligt stor duschkabin. I anslutning till badrummet finns kylskåpet medan det vid köksmodulen finns en garderob.

Köket finns till vänster om skjutdörren där köksmodulen med en tvålågig spis och en rostfri diskho finns. Absorbtionskylskåpet mittemot rymmer som standard 133 liter och dörren kan öppnas åt båda hållen vilket gör det lätt att nå även från sängarna. Som tillval finns kompressorkylskåp i samma storlek. Färskvattentanken rymmer 100 liter och gråvattentanken 70. Värmen sköts av en Combi 6 på 6.0 kW.

Den traditionellt designade sittgruppen består av de vändbara framstolarna samt en soffa med plats för två. På platsen vid väggen finns isofix-fäste för en barnstol medan båda platserna har säkerhetsbälten. La Strada framhåller komforten i soffan som har extra bekväma och justerbara ryggstöd.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


20 − 16 =