Kriget ger brist på AdBlue

Annons:

Adblue Diesel The Tank Refuel Car Refueling Fuel

Ryssland är världens största leverantör av Urea som används för att tillverka AdBlue. Med stoppade leveranser från Ryssland behöver alla producenter hitta nya leverantörer, vilket gör att efterfrågan blir större än tillgången. 

AdBlue används till fordon med SCR-teknik och finns i princip i alla personbilar och tunga fordon med dieselmotorer. Det vill säga allt från husbilar, brandbilar, lastbilar och bussar. Om ett fordon får slut på AdBlue får det en effektreducering och vissa fordon går inte att starta igen förrän de fyllts på med AdBlue. Bristen på Adblue hotar därför både privatresor, lastbilstransporter och leveranser i Sverige.

Utan AdBlue stannar Sveriges lastbilar. Nu hotas tillverkningen efter Rysslands invasíon av Ukraina. Om några veckor kan våra lager av Urea och AdBlue vara slut och det kommer blir riktigt dåligt, säger Christian Lundell VD på Arom-dekor Kemi. Jag har skrivit till myndigheter och informerat om den här situationen. Jag tror det är väldigt få som förstår hur allvarligt det kommer bli om det inte längre finns AdBlue att köpa.

Bildcred: Wikimedia / Kickaffe (Mario von Berg)

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 3 = 2