Konstrundan i Skåne bjuder in i påsk

Annons:

På våren, varje år runt påskhelgen, bubblar Skåne av aktivitet och kreativitet när konstnärer över hela regionen öppnar sina ateljéer och hem för besökare. Hundratals konstnärer engagerar sig i denna genuina konstfestival med mötesplatser över hela landskapet. Det är bara att hålla utkik efter färgglada flaggor som markerar utställningarna, och ge sig ut på upptäcktsfärd.

Konstrundan i Skåne består egentligen av hela fem olika rundor, som var och en arrangeras av lokala konstnärsföreningar. Skåne är här uppdelat i fem områden; Skånes fyra hörn samt ett område mitt i länet. Målare, skulptörer och hantverkare deltar och visar sin konst – kort sagt är Konstrundan en unik möjlighet att njuta och ta del av allt från målningar, skulpturer, metallkonst, teckningar, tryck, träkonst, keramik, porslin, fotokonst och mycket mer.

Alla konstnärer som ingår i konstrundan måste vara medlemmar i den lokala konstnärsföreningen, vilket innebär att de måste vara etablerade konstnärer inom sitt kompetensområde och professionella konstnärer som lever av sin konst. En del av dem öppnar dörrarna till både sina hem och verkstäder.

Det är ett perfekt tillfälle att möta och prata med konstnärerna bakom konsten och diskutera deras verk. En del av dem ställer ut sina verk kollektivt istället, på platser som är vackra i sig själva.

Bildcred: Visit Skåne

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


78 − 77 =