Kolmården slår upp portarna den 9 april

Annons:

I år kommer vi att kunna njuta av att nöjesparker håller öppet igen! Redan nu går Kolmården ut mitt sin information om att de öppnar den 9 april för ett storslaget påskfirande! Då startar de sitt 12 dagar långa firande med påskdekorationer och aktiviteter för hela familjen. Utöver spännande djurmöten och pirriga karuseller får man träffa häxorna i Häxköping, möta Påskharen i Morotslandet, besöka den läckra godisstigen och delta i Bamses äggjakt. Dessutom är det premiär för nya föreställningen ”Bamse och båtsemestern”. Som vanligt kan man också träffa djur från alla världens hörn, sväva över savannens mäktiga lejon och giraffer i Safaribanan och åka en av världens bästa berg- och dalbanor, Wildfire.

– Det känns fantastiskt att vi nu till påsk kommer kunna öppna hela Kolmården utan restriktioner, något vi inte kunnat sedan 2019. För att fira riktigt ordentligt har vi därför storsatsat på Påsk med Bamse och i år bjuder vi på mer dekorationer, underhållning och aktiviteter än någonsin. Nu räknar vi ner dagarna till den 9 april när vi kan välkomna alla våra gäster, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Biljetterna släpps i mars och det finns ett begränsat antal platser per dag där alla besök måste förbokas online för både årskortsinnehavare och dagsbesökare.

ALLT DET HÄR KAN DU UPPLEVA UNDER PÅSK

Bamse och båtsemestern 
– en helt ny Bamseföreställning som sätts upp på teaterscenen i Bamses Värld. Det är sommar i Småköping och Bamse och hans vänner ska ut på en härlig semester med båten Viktoria! De är i full gång med att packa och förbereda allt inför den stora resan, men allt går inte riktigt som planerat. Kommer det verkligen att bli någon båtsemester?

Besök häxorna i Häxköping – i Häxköping har häxorna mellanlandat i hundratals år på sin väg till Blåkulla. I den lilla handelsstaden finns allt som en häxa kan behöva; kvastservice, skönhetssalong, hattaffär, trolldrycksbutik och mycket mer. Utmana häxorna i kvasthoppning, träffa spådamen, gå på trolleriskola och hjälp häxorna att laga en magisk brygd.

Morotslandet –lekplatsen Kulmården har förvandlats till ett morotsland med jättemorötter! Här kan du träffa den skojiga påskharen, herr Tulpan och fröken Påsklilja och leka loss i en underbar sagolik vårvärld.

Bamses stora äggjakt – Vargen har köpt stora färgglada ägg åt Bamse och hans vänner. För att göra det lite extra spännande har han gömt dem på olika ställen i parken. Kan du lista ut vem som ska få vilket ägg?

Godisstigen –vandra längst den lekfulla godisstigen där det finns en klurig uppgift att lösa. Vem vet, du kanske får något smarrigt om du klarar det?

Bamses Värld – här kan du se den nya Bamseföreställningen, träffa Bamse och hans vänner, äta Farmors köttbullar och åka alla Bamses pirriga karuseller (förutom årets nya attraktion ”Skalmans Flygskola” som öppnar senare i vår).

Djurparken – hela djurparken är öppen med fler än 60 arter på en utomhusyta stor som ungefär 214 fotbollsplaner (150 hektar).

Delfinföreställningen Hope – Följ med på en resa över jorden, från haven och de vidsträckta glaciärerna till savannerna och de allra högsta bergstopparna. Delfinföreställningen Hope är en unik upplevelse med starkt budskap som väcker glädje, hopp och engagemang för vår planets vilda djur.

Wildfire – upplev en av världens bästa berg- och dalbanor! Längdgräns 120 cm.

Marine World – alla åkattraktioner är öppna.

Safaribanan – i en gondol svävar du högt ovanför savannen där du får se och lära dig mer om bland annat lejon, giraffer och zebror.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


88 + = 89