Knaus Van Wave 640 MEG, spännande nyhet på MAN

Annons:

Vanlife-trenden fortsätter att sätta sin prägel på många nyheter och när Knaus nu lanserar Van Wave 640 MEG, som är en variant på Van TI, faller den in i mönstret med smalt och lätthanterligt för att passa de som gillar Vanlife. Wave ska härledas till taket som har ett vågformat utseende.

Den 699 centimeter långa, 220 breda och 283 höga modellen byggs på ett MAN-TGE chassi och har plats för fyra sovande, två i längsbäddarna i bak och två i en taksäng ovanför sittgruppen. Sittgruppen består av de två vändbara framstolarna och en traditionellt placerad soffa för två och ett expanderbart bord.

Köket med en tvålågig spis finns direkt till vänster om entrédörren men det framgår inte i detalj vad skåpet bredvid hon används till men här återfinns sannolikt kylskåpet. Mittemot är badrummet som att döma av planlösningen har en svängbar vägg med handfat för att duschen ska bli större.

Längsbäddarna i bak har garderober vid respektive fotända. Ståhöjden under taksängen anges till 190 centimeter och i övrigt 196. Den inre längden har ökats på med hjälp av smart tillverkningsteknik av bakpartiet som de kallar FoldXPand. Den inre bredden är 205 centimeter.

Van Wave 640 MEG finns med två motoralternativ, 140 hästkrafter kombinerat med en sexväxlad manuell låda eller 177 hästkrafter kombinerad med en åttastegs automat.

Knaus framhåller vidare att modellen har tvåkanals luftfjädring med kompressor på bakaxeln, MAN multimediasystem MAN Media Van Business Navigation och är utrustad med en Oyster 60 Premium-antenn. Med tanke på att Van TI  Vansation  640  MEG som byggs på samma chassi kan man förvänta sig motsvarande assistanssystem och i så fall skulle det innebära backkamera, multifunktionsratt, digitalradio, 8-tums pekskärm, trötthetsvarnare, fartbegränsare, nödbroms-assistans, multikollisionsbroms, vattenfiltersystem, Isofix-säte, Hill Holder, ESP, startspärr samt stopp/start-system. Vad som tänkas bli standard i Van Wave 640 MEG är för tidigt att sia om.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


49 + = 52