Knaus Sun I 700 LEG, nästan en liner

Annons:

Nya helintegrerade Knaus Sun I 700 LEG är nästan som en liner men skenet bedrar om man definierar en liner som byggd på ett busschassi. Knaus kommer dock så nära att gränserna börjar suddas ut, men Sun I 700 LEG är byggd på Fiat Ducato med AL-KO:s låga chassi AMC. Prismässigt håller den också ett betryggande avstånd till Linersegmentet.

Det är den första modellen i Sun I-serien som är tvåaxlad men mäter rejäla 765 centimeter i längd, 234 i bredd och 294 i höjd. Modellen finns med både 4,0 och 4,5 tons totalvikt och som standard har den Fiats nya 2,2 litersmotor 140 Multijet med 140 hästkrafter och niostegs automatlåda men kan även fås med de två större motoralternativen 160 respektive 180. I fyratonsutförandet är lastvikten 550 kilo.

Det är en välutrustad husbil med mycket rymd och spännande detaljlösningar som Knaus nu lanserar och beroende på egna önskemål kan den vara avsedd för två med de två längsbäddarna med EvoPore-madrasser i bak eller för fyra om den kombineras med en taksäng i mitten av bilen. Behöver man inte takbädden får man istället fler överskåp. Eftersom bakstycket i glasfiber är tillverkat i ett stycke med FoldXpand-teknik vinner man även en decimeter i innermåttslängd. Värmen sköts av en Alde-panna och dubbelgolvet är väl isolerat för de turer när vädret biter lite extra.

Sittgruppen rakt fram och till höger om dörren består av en L-formad soffa bakom förarsätet med en fast fåtölj på motstående sida bildar tillsammans med framstolarna en grupp stor nog för sex personer. Konfigurationen ger en härlig rymdkänsla, inte minst på grund av den stora vindrutan, som trots det stora bordet ger gott om plats för att passera. Kombinationen med trägolvet, klädseln med läder och trevlig indirekt belysning ger ett klart lyxigt intryck.

Till vänster på förarsidan finns den trelågiga spisen samt hon och mittemot det 177 liter stora kylskåpet med automatiskt energival, AES, som har ett 30 liter stort frysfack. Som tillval går det att få en ugn och det finns ändå gott om skåp. Lådor och skåpdörrar har mjukstängningsmekanism och centrallåsning. Snyggt är också det belysta vitrinskåpet vid ingången vilket gör det lätt att nå från sittgruppen.

På förarsidan finns även den separata duschen medan toaletten finns på passagerarsidan. Duschen i helgjuten glasfiber är värd att nämnas extra med sin påkostade glasdörr mot sovrummet och väggen har en yta som efterliknar skiffer. I taket finns ett fönster och duschen har dessutom en praktisk handdukstork och toaletten har ett väl tilltaget handfat och rejält med skåp.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


41 − = 36