Knaus förväntar sig fortsatt stark marknad

Annons:

I Knaus Tabbert Groups rapport för första halvåret 2022 ökar deras intäkter till 447,4 miljoner euro vilket är en viss ökning från förra årets 441,6. Även orderingången ligger stabilt på 18 066 enheter och detta sker trots långa väntetider som påverkas av problematiken i leveranskedjorna. Orderstocken är helt stabil på 36 610 mot förra årets 36 686 medan orderstockens värde har ökat från 1,2 miljarder euro till 1,4. När det gäller husvagnar ökade omsättningen från 441,6 miljoner euro till 447,4.

Den begränsade tillgången av husbilschassin är en hämsko för tillverkningen och det påverkar även företagets planering av tillgänglig produktionskapacitet. De har även sett en minskning av antalet tillverkade husbilar med 29,3 procent men på grund av allt bättre tillgång på basfordon från Mercedes, Ford, MAN och Volkswagen under andra halvåret förväntas antalet leveranser öka betydligt under andra halvåret. Försäljningen av husvagnar ökade under rapportens period med 25,4 procent, från 7 532 till 9 442.

– Vi lyckades bra under de problematiska ekonomiska förhållandena under det första halvåret och förberedde oss samtidigt för den kommande tillväxten. Under andra halvåret förväntar vi oss en betydande förbättring av leveranssituationen för motoriserade chassin vilket förväntas leda till en ökning av leveranstakten. Det är viktigt att den underliggande efterfrågan fortsätter att vara hög vilket framgår av våra fulltecknade orderböcker. Vi har en utmärkt position för att möta marknadens höga efterfrågan med högkvalitativa och innovativa produkter även i framtiden. För detta ändamål har våra återförsäljare redan fått se 18 nya modeller baserade på det nya chassin, förklarar Wolfgang Speck, VD för Knaus Tabbert AG, affärsutvecklingen i pressmeddelandet.

Knaus Tabbert Group fortsatte enligt rapporten sina investeringar vid Jandelsbrunn, Schlüsselfeld och Nagyoroszi (Ungern) som planerat under första halvåret 2022.

Bildcred: Knaus Tabbert

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 53 = 58