Knaus Azur, ny hammartålig husvagn

Annons:

Knaus har presenterat en ny serie med husvagnar, Azur, inför säsongen 2023. Med en ny kaross som är tåligare än tidigare och som till och med ska tåla hammarslag för att sedan återta sin ursprungliga form och en mycket genomtänkt och påkostad inredning ska den locka köpare som vill ha något som sprudlar av skandinavisk design. Vagnen finns i fyra versioner, Azur 460 EU, 500 EU, 500 FU samt 540 EU.

De enskilda versionernas data är inte offentliggjorda än men Knaus ger följande siffror

Totalvikt: 1 500 – 1 800 kilo

Längd: 698 – 758 centimeter

Bredd: 231 / 216 centimeter

Höjd: 272 / 202 centimeter

Den största vagnen har sex sovplatser.

Knaus Azur 460 EU -2023
Knaus Azur 500 EU -2023
Knaus Azur 500 FU -2023
Knaus Azur 540 EU -2023

Känslorna på premiärvisningen var översvallande för den smakfulla och genomtänkta modellserien. Alla ytor har använts till smart förvaring, måhända inte alltid med djupa skåp, men varenda möjlighet har utnyttjats maximalt. Det som ser ut som en slät vägg döljer dörrar som ribbväggen över sittgruppen.

Designen går i antracitgrått med ljust trä på vissa skåpluckor och bänkskivor medan andra skåpluckor är lackade i matt vitt men utöver det är den unika belysningen som tänds stegvis, inte i styrka utan den tänds i ena änden och lyser successivt upp hela lysslingan, mycket sofistikerad och helheten blir mycket ombonad.

Knaus marknadsför vagnen som en femstjärnigt rullande hem med en unik design och det är lätt att hålla med. Visserligen skiljer sig vagnarna åt beroende på storlek men Knaus bilder ger ändå en mycket god bild av inredningen oavsett vilken version som passar de egna önskemålen bäst.

Bakom ryggstödet i sittgruppen döljer sig också förvaringsmöjligheter.

Den ljusa sittgruppen kan bäddas om till en säng men än så länge har Knaus varit sparsamma med teknisk information så måtten är inte kända just nu.

Köksmodulen har en trelågig spis och den smarta luckan till vänster om hon blir en utmärkt extra arbetsyta och kylskåpets dörr kan öppnas åt båda hållen.

Det går utmärkt att titta på TV i sovrummets dubbelsäng, TV-fästet är gjort så att TV:n går att vända åt det hållet om man så önskar. Vill man vara ifred finns en skjutdörr för avskildhet.

Även badrummet är ytmaximerat, här finns gott om skåp och färgsättningen från övriga inredning finns även här.

Duschen är kombinerad med toaletten medan handfatet är utanför och hygienutrymmena återfinns i vagnens högra främre hörn. Bakom speglarna döljer sig ytterligare förvaring. En praktisk detalj är att stången som handduken hänger på kan flyttas till framför toalettstolen.

Bilderna ovan är tagna i Azur 500 FU.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


57 + = 64