Kinesisk husbilsmässa ställs in

Annons:

Den ledande kinesiska mässan för husbilar, husvagnar och friluftsliv ställs in på grund av pandemin. Mässan All in Caravaning har annars vuxit snabbt och blivit en samlingspunkt för det likaledes växande mobila friluftslivet i Kina men landet har samtidigt gjort sig känt för drakoniska åtgärder för att begränsa smittan och att mässan ställs in ska ses i detta ljus. Antalet covid-fall i Beijing har ökat på senare tid och alla minns säkert de tuffa tag kineserna nyligen satte in i en annan stor stad, Shanghai.

Om mässan hade hållits hade den annars blivit ytterligare en mätare på intresset för mobilt fritidsliv efter succén i Düsseldorf där 270 000 besökare gjorde att mässan blev den mest besökta någonsin och vår svenska mässa i Jönköping höll också ställningarna med 27 000. Även om den svenska mässan inte har samma dignitet som de i Düsseldorf och Beijing visar de på en fortsatt stark marknad trots branschens leveransproblem med allt från basfordon till halvledare som sannolikt är den största orsaken till de tapp i nyregistreringar vi ser på olika håll i Europa. Mässorna är trots allt en vitaliserande faktor eftersom de blir en samlingspunkt för bransch och kunder i en avspänd atmosfär. Livet runt omkring själva produkterna är ju hela idén med mobilt boendet vilket Elmia visar mer än väl med alla populära kringarrangemang. Just nu pågår dessutom Europas näst största mässa i Italien, en mässa som lätt hamnar lite i skymundan trots att Il Salone del Camper i Parma brukar locka cirka 100 000 besökare.

Beslutet att ställa in All in Caravaning var tufft att ta enligt mässledningen och togs i samarbete med kinesiska myndigheter, sponsorer och de utställare som skulle ha deltagit. Mässan planeras dock att hållas som tänkt i juni 2023 även om de exakta datumen ännu inte är fastställda.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


2 + 5 =