Kända konstnärer ställer ut på Tjolöholm i sommar

Annons:

Den 29 juni slår Galleri Loftet på Tjolöholms slott upp portarna för tredje året. Denna sommar får gallerist Josefine Andersson sällskap av konstnärerna Amanda Egnell, Agneta Gynning, Emma Lindström och Elisabeth Lindeblad.

– Att skapa plats för ett galleri på Tjolöholm kändes självklart redan 2021, då platsen är något helt utöver det vanliga. Hela slottsområdet tilltalar mig. Slottsträdgården ligger extra nära mitt hjärta, vilket också ofta syns i mina verk, berättar Josefin, som också håller i sommarens yoga med frukost i slottsträdgården.

Gästande konstnären från förra året Amanda Egnell, syns på Loftet även i sommar. Nytt för i år är verk av erkända skulptören Agneta Gynning, Limhamn, som skapar i såväl handblåst glas, som i brons och onyx.

– Det blir en spännande blandning av lokal och nationell konst. Att det är energistarka kvinnor bakom alla verk, vilket går hand i hand med Blanche Dicksons betydelse för hela området, menar Josefin.

Vernissagen är den 29 juni kl 11-16 och galleriet är sedan öppet dagligen 29 juni – 3 augusti.

– Ett galleri på Tjolöholm är i linje med att utveckla Tjolöholm till ett besöksmål för en bredare publik och att skapa mer att göra när man väl är här, säger Patrik Olderius, vd Tjolöholms slott.

Galleri Loftet ligger ovanpå Slottsbutiken, en trappa upp i Magasinet.

Årets konstnärer

  • Amanda Egnell, Måleri, Göteborg
  • Agneta Gynning, Skulptur, Limhamn
  • Emma Lindström, Måleri och plexiinstallationer, Göteborg
  • Elisabeth Lindeblad, Skulptur, Åsa
  • Josefin Andersson, Måleri, Varberg
Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


3 + 6 =