Kan en ny husbil från Hymer ha setts av misstag?

Annons:

Promobil kan av misstag ha sett en ny husbil med Crosscamp-logga när de körde på motorvägen vid Dethleffs i Isny och ställer sig frågan om de såg en prototyp för en ny serie från Erwin Hymer Group. Crosscamp har hittills byggts på basfordon från Toyota och Opel men den här var byggd på Mercedes och om Promobils spekulationer är korrekta kan det bli ett spännande tillskott i modellserien. Serien är dock inte ny, den har den funnits sedan 2019 men då baserad på Toyota Proace och Opel Zafira Life.

Promobil skriver att de kontaktade Dethleffs för att fråga om det enbart var en prototyp eller om företaget planerar att bygga den kompakta Crosscamp-serien på Mercedes-Vito eller V-klass. Men företaget som ansvarar för utbyggnaden av Crosscamp höll tand för tunga. En tidigare prototyp av Crosscamp byggd på Fiat Ducato som också upptäcktes kommer definitivt inte skriver de och hänvisar till “interna källor”.

Mercedes egen campingbilsversion av Vito och V-klass heter Marco Polo. Den har exempelvis den nya luftfjädringen Airmatic som ger hög körkomfort även om hög teknisk standard gör att priset är högt. Andra, som exempelvis Pössl med Campstar och Vanstar ligger bättre till prismässigt och med filosofin från Hymer om låga priser på instegsmodeller menar Promobil att även Crosscamp baserad på Mercedes måste följa det konceptet för att locka nya kunder till Hymers vanlife-sortiment.

Det återstår att se om den här versionen dyker upp på någon näraliggande presskonferens där 2023 års modeller visas upp inom kort. Kanske var det en för Dethleffs “olycklig” slump att några av Europas mest kvalificerade husbilsjournalister råkade passera den just då och där.

Här hittar du Promobils artikel (tyska).

Bilden visar Mercedes Vito. Bildcred: Mercedes. Bilen som Promobil passerade finns på bild om du går in på Promobils artikel.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


28 + = 34