Kabe redovisar stark ökning i delårsrapport

Annons:

KABE Group AB har fortsatt att växa trots den makroekonomiska situationen. Det visar deras delårsrapport som just släppts och den redovisar en försäljningsökning på elva procent trots att deras husbilar tappat stort på den svenska marknaden vilket syns tydligt i HRF:s tio-i-topp-lista, från 449 under förra året till 196 för perioden januari till och med oktober.

– Under ett antal år har vi byggt ett starkare och mer internationellt Kabe Group genom att öka vår närvaro och försäljning utanför Skandinavien, skriver de i sin rapport.

Under perioden förvärvade Kabe S. Karosser som säljer pickup-campers och genom detta förvärv förstärkte Kabe sin position inom ett segment där den pågående elektrifieringen av fordon bidrar till framtida potential och tillväxt. Företaget har cirka 20 anställda och omsättningen uppgick under det senaste räkenskapsåret till drygt 33 MSEK. Förvärvet innebär även framtida investeringar i S. Karossers produktionskapacitet med målsättning att dubblera kapaciteten.

I delårsrapport för januari-september 2022 uppgick nettoomsättningen till 2 733 miljoner mot förra årets 2 468 vilket är en ökning med elva procent. Periodens resultat uppgick till 179 miljoner mot förra årets 151, en ökning med 19 procent. Rörelseresultatet ökade med 22 procent till 218 miljoner, förra årets siffra var 179.

Hela rapporten finns att läsa här, https://mb.cision.com/Main/1026/3660023/1647468.pdf

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 1 = 9