Kabe ökade omsättningen med 24 procent

Annons:

Kabe Group AB publicerade vid sin årsstämma resultatet för första kvartalet 2022 att nettoomsättningen blev 866 MSEK (696) vilket är en ökning med 24 procent. Periodens resultat uppgick till 55 Mkr (48. rörelseresultatet till 68 Mkr (52) och rörelsemarginalen var 7,9 procent (7,5). För jämförbara enheter ökade rörelseresultatet med 17 procent.

Kabe anger att resultatet för första kvartalet följer de långsiktiga positiva marknadstrenderna. De högre volymerna har påverkat lönsamheten positivt även om vårproduktionen drabbats av problem med leveranskedjan.

En stor del av perioden har präglats av åtgärder som vidtagits till följd av covid-19-pandemin. Kabe har bidragit ekonomiskt för att hjälpa situationen i Ukraina och anställda vid dess polska verksamhet genomför humanitära insatser i närområdet.

Dock varnar företaget för att kriget har bidragit till stigande kostnader för råvaror, energi och frakt vilket kan tvinga fram ytterligare prishöjningar om trenden fortsätter. Även avstängningar i Kina efter nya Covid-19-utbrott har lett till ytterligare oro, osäkerhet och ökade kostnader.

Kabe Group har ständigt utvecklats sedan starten 1957 och är idag en internationell koncern med produktion i Sverige, Storbritannien och Polen samt försäljning på 14 marknader i Europa.

I koncernen ingår Kabe, Adria, Affinity och Coachman samt KAMA Fritid.

Hela rapporten går att ladda ner här

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 74 = 83