Kabe Estate 780 DGDL -2022, en rejäl familjevagn

Annons:

Kabe Estate ersätter till säsongen 2022 den tidigare modellserien Classic och serien premiärvisades i Düsseldorf. Det är en riktig familjevagn med stor barnkammardel i bak som till och med har en egen L-soffa för de minsta. Vagnen är fylld med många garderober och smarta förvaringslösningar och i badrummet finns en egen dusch. Men det första som man uppmärksammar är att ytterväggarna nu är släta och med både ny exteriör och interiör ger modellen ett nytt fräscht intryck.

Det är följaktligen en rejäl vagn på 16,9 kvadratmeter, totallängden är 935 centimeter med en karosslängd på 805 och en invändig längd på 720. Den invändiga höjden är 196. A-måttet är 1200 centimeter, totalvikten är 2 650 kilo och lastvikten 784.

Estate har ett Knott-chassi med självjusterande påskjutsbroms med backautomatik och har krängningshämmande friktionskoppling och förlängda dragbalkar.

Såväl golv, tak och väggar är 36 mm tjocka och har Ecoprim-isolering och sandwichkonstruktion. En praktisk detalj är att det finns ett skidfack med utdragbar botten, utvändig låsbar lucka och belysning. Ytterdörren (Seitz) har integrerat myggnät och tröskelvärme, fönstren är tonade och gasolkofferten är vagnsbred.

Inuti hittar vi ny design på överskåpen som fått ett rakare linjespel som för tankarna till de köksskåp med större djup överst som fanns på femtiotalet. Här öppnas luckorna med ett tryck och gasdämpare ser till att luckorna känns gedigna. Ovanför luckorna finns en LED-belysning som går runt vagnen.

Den U-formade sittgruppen har fått nya dynor och de ventilerande väggarna är klädda med textil och taket är i mjukt material.

I köket hittar vi en trelågig spis, köksfläkt med fettfilter och belysning, ett kylskåp på 122 liter där köldfacket rymmer 12 liter. Vattentanken rymmer 40 liter och har utvändig påfyllning, den inbyggda spillvattentanken rymmer 32 liter men det finns även en utvändig spillvattensäck.

Modellen finns i två versioner, DGDL med våningssäng för två med måtten 196 x 68 centimeter samt DGDL3V med våningssäng för tre där den tredje bädden har måtten 196 x 62 centimeter. Sängen i bogen med en rejäl sänggavel har måtten 196 x 140/118 cm och den främre bäddbara gruppen 227 x 147/138 centimeter.

Värmen sköts med en Alde Compact 3030 som har touchscreen för klocka, inne- och utetemperatur och den vattenburna golvvärmen har spridningsplåtar och det finns gott om radiatorer för att pannans effekt verkligen ska kunna utnyttjas. Pannan ger 9 kW effekt, 6 på gasol och 3 på el och konvektorerna räcker till för att utnyttja hela effekten. Inredningen är dessutom luftspaltad för att få en effektiv cirkulation.

DGDL

nnnn

DGDL3V
Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


85 − 75 =