Joa T 60 F, spännande instegsmodell

Annons:

Joa lanserades som Pilotegruppens instegsmodell förra året och på Caravan Salon visas i år bland annat den delintegrerade T 60 F upp som har en ovanlig planlösning och är avsedd för två. Den byggs på Citroën Jumper och är trots årets prishöjningar en prisvärd modell med spännande lösningar. Den är av förklarliga inflationsskäl inte ensam om att få ett högre pris. En indikation om de svenska priserna 2023 är att det tyska priset sedan förra året stigit med drygt 20 procent och till det kommer för Sveriges del att euron blivit dyrare.

Joa T 60 F är 599 centimeter lång, 230 bred och 285 hög men har ovanligt nog en fransk bädd med måtten 200 x 140 som är placerad längsvis på förarsidan. Mittemot finns ett kompakt badrum som i mitten av bilen åtföljs av en kompakt köksmodul med en tvålågig spis och ett kylskåp med frysfack. På motsatt sida av köket finns en garderob. Det finns även ett mindre garage vars dörr mäter 50 x 62 centimeter.

Den traditionellt placerade L-formade sittgruppen med ett vridbart bord har plats för fem personer om man räknar in pallen bakom den vridbara passagerarstolen. Ovanför sittgruppen finns ett takfönster (tillval) samt skåp och det finns mer förvaringsmöjligheter finns under sängen.

Även om sängplaceringen är speciell ger en sex meter lång husbil inte oändliga variationsmöjligheter när det gäller planlösning men Joas version ger ändå ett rymligt intryck.

Det finns flera tillvalspaket som det nämnda takfönstret men även radio, back-kamera och solpaneler och vill man kunna bädda sittgruppen finns även det på tillvalslistan.

Totalvikten anges till 3,5 ton och lastvikten till 990 kilo.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


38 − = 28