Järvzoo fyller trettio

Annons:

Järvzoo – Nordens Vildmarkspark fyller 30 år och firar med kalas i parken och temat är att se tillbaka på årtionden av inspirerande möten, folkbildning och det viktiga bevarandearbetet för att rädda hotade arter och deras livsmiljöer.

Vildmarksparken är ett av Hälsinglands största besöksmål och hit kommer gästerna för att i första hand uppleva de nordiska djuren i en härlig Hälsingenatur. Samtidigt har Järvzoo i 30 år arbetat engagerat och dedikerat med mer än vad som är synligt för sina besökare. 

Likt toppen av ett isberg är det de fascinerande nordiska djuren, den trolska miljön och aktiviteterna i den storslagna parken som lockar besökaren till ett besök. Under ytan däremot har det genom decennier drivits omfattande och innovativa projekt inom artbevarande, forskning och utbildning för att rädda hotade arter och deras naturliga livsmiljöer. De som besöker vildmarksparken bidrar till själva existensen av detta viktiga bevarandearbete.

– I dagens moderna djurparker handlar kärnverksamheten om artbevarande och besöksdelen är en förutsättning och möjlighet för att uppnå goda resultat i det arbetet. Vi har en viktig roll som direkt delaktig och drivande i projekt och forskning men också som en utbildande instans mot allmänheten, förklarar Jens Larsson, VD på Järvzoo.

Verksamheten samarbetar idag med universitet runt om i hela Europa och bara under 2021 deltog Järvzoo i 9 olika forskningsprojekt. Under sommaren har parken lyft 30 tillbakablickar för att visa bredden av det arbete som sträcker sig långt utanför parkens gränser, både nationellt och internationellt.

Under jubileumsveckan firar Järvzoo extra mycket med tävlingar, fina erbjudanden och olika händelser i parken. Själva kalaset äger rum 17–18 september då besökaren kan se fram emot en lägre entré, fika i parken, spännande magiker, ett besök på Expedition Vargnatt och andra upplevelser.

– Vi är väldigt stolta och glada för dessa 30 år i backspegeln. Det är otroligt vad många människor vi berört genom åren! Med det sagt ser vi också värdet i vårt arbete. Det finns en otrolig fortsatt potential i parken och har mycket på gång. Vi ser fram emot 30 år till av inspirerande och engagerande möten och upplevelser, avslutar Jens Larsson.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 7 = 3